Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Trabzonspor'un rakibi Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, "Trabzonspor karşısında favori değiliz" dedi.

Jesus, maçın oynanacağı Luz Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, Trabzonspor karşısında kendilerinin favori olmadığını vurguladı. "Tur yüzde 50 yüzde 50 ortada" diyen Jesus, "Trabzonspor, 4 Portekizli futbolcunun oynadığı Beşiktaş'ın 28 puan önünde ligi bitirdi. Bu ne kadar iyi bir takım olduğunu gösteriyor. Zor bir eleme turu olacak" ifadelerini kullandı.

Jesus ayrıca, Trabzonspor karşısında yeni genç oyunculardan daha çok, tecrübeli futbolcularını oynatmayı düşündüğünü, Amerika Kupası'ndan yeni dönen Brezilyalı Luisao'ya da "güveninin tam olduğunu" kaydetti.

Bu arada, 1979 yılına kadar sadece Portekizli futbolcuları kadrosunda bulunduran ve o yıl aldığı bir kararla yabancıları da almaya başlayan Benfica, 32 yıl sonra ilk defa ilk 11'inde tek bir Portekizli futbolcu bulundurma ihtimaliyle karşi karşıya kaldı. Geçen yıl ilk 11'de 2 Portekizli futbolcusu olan Benfica'nın, Trabzonspor karşısına tamamen yabancılardan oluşan ilk 11 ile çıkma olasılığı bulunuyor. Amerika Kupası'ndan yorgun gelen Maxi Pereira'nın oynamaması halinde Ruben Amorim'in Benfica'nın tek Portekizli futbolcusu olarak yarın sahaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Trabzonspor karşısında Benfica'nın olası 11'i şöyle: Artur, Amorim, Luisao, Garay, Emerson, Javi Garcia, Perez, Aimar, Gaitan, Saviola, Oscar Cardozo.