ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Fransız turistleri taşıyan bir tur otobüsü, otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada 1 ölü, 18 kişi yaralandı.

ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ

Antalya'nın Kumluca İlçesi yakınlarında otomobille çarpışan tur otobüsünün devrildiği kazada ölen kişinin, otomobil sürücüsü 19 yaşındaki Yasın Cankaya'nın yanında oturan babası 55 yaşındaki Yılmaz Canayakın olduğu belirlendi. Kazada otomobil sürücüsü Yasin Cankaya, tur otobüsü sürücüsü 43 yaşındaki Mustafa Battal ve rehber Hayri Erdeniz'in de yaralandığı kazada, otobüsteki 25 Fransız turist de yaralandı. Yaralı turistlerin kimlikleri şöyle:

Guylaine Masson (60), Alain Masson (61), Jacqueline Pique (64), Nicole Dock (44), Guilliaume Foussard (28), Jean Albert (60), Josyane Dupui (66), Rolande Albert (58), Jeanne Pique, Celine Foussard, Robert De Troy, Viviane De Troy, Francoise Limous, Alain Pique, Mireille Bobin, Marie Luis Herne, Cloudine Leroy, Germaine Antoinne, Jeannine Buannic, Liliane Janzam, Corinne Scheid, Arnaud Scheid, Jean Vedrenne, Marie Jean Vedrenne ve Vonioue Petit.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Guylaine Masson, Celine Foussard ve Jacqueline Pique'nin hayati tehlikesinin devam ettiği, Masson ve Pique'nin sol kollarının koptuğu belirtildi.

VALİLİK: HIZLI DAVRANILDI

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, trafik kazasının hemen ardından güvenlik, sağlık ve kurtarma görevlilerinin derhal olay yerine intikal ettiği, yaralıların Kemer ve Antalya'daki hastanelere helikopter ve ambulansla ulaştırıldığı kaydedildi.

Otobüsün bağlı olduğu Sena Tur'un sahibi Sabri Ünver, kaza sonrasında yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kazanın tamamen hava muhalefetinden dolayı kayganlaşan yolda otomobilin kayarak kontrolden çıkması sonucu meydana geldiğini ileri süren Ünver, “Kazadan 15 dakika sonra hava ambulansı kalktı. Olay yerine 13- 14 ambulans sevk edildi” dedi.

Kazanın otobüs sürücüsünün hatasından kaynaklanmadığını vurgulayan Sabri Ünver, “Başta araç sürücüsünün dinlenme süreci olsun, otobüsün bakımı, sigortası hepsi uygun. Kaza tamamen kayganlaşan yolda aracın kaymasından kaynaklanmıştır” diye konuştu.