Hayvanlardan farklı olarak anatomik açıdan insanın tek gebelik için uygun olduğunu belirten Op.Dr. Suzan Gençsoy, "Çoğul gebelikler beraberinde birçok problemi de yanında getirir. Tüp bebeğin ilk uygulandığı yıllarda teknik şartların yeterli olmaması sebebi ile gebelik oranları daha düşüktü ve çok fazla sayıda embriyo transferi yapılıyordu. Laboratuar ortamındaki teknik gelişmeler sayesinde son yıllarda gebelik ve canlı doğum oranları artmıştır. Bu nedenle artık fazla sayıda embriyo transferine ihtiyaç duyulmuyor.

Ülkemizde 06 Mart 2010 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete'de 'Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Hakkında Yönetmelik' esasına göre merkezlerde tüp bebek uygulamasında 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamalarda tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir" diye konuştu.

Tüp bebek tedavisi gören ve uzun süredir çocuk sahibi olamayan çiftlerin özellikle çoğul gebelik istediğini anlatan Op. Dr. Suzan Gençsoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ailelere tedavi öncesi çoğul gebeliğin riskleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmelidir. Yakın gelecekte laboratuvar tekniklerinin geliştirilmesi ve dondurulmuş embriyoların yaygın kullanımı sayesinde çoğul gebelik oranları giderek azalacaktır."