Geleneksel ile moderni, yerel ile küreseli harmanlayan usta isimleri, “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” ile müzikseverlerle buluşturan Avea; Tunuslu dünyaca ünlü müzisyenlerden Anouar Brahem Quartet’i ağırlıyor. Anouar Brahem Quartet konserinde, udi Brahem’e; bas klarnette Klaus Gesing, basta Björn Meyer ve perküsyonda Khaled Yassine eşlik edecek.

Müzik kariyeri boyunca birbirinden başarılı projelere imza atan Anouar Brahem; tüm dünyada Arap, Akdeniz, İran ve Tunus halk müziklerini cazla harmanlama ustalığıyla tanınıyor.

Ülkesi Tunus’un en iyi müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen ve “bir yandan göğe yükselir ve daha fazla yer kaplarken; diğer yandan gelişmeye ve köklerini toprağın derinliklerine gömmeye çalışan bir ağaçtan ilham aldığını” söyleyen Anouar Brahem, ikinci evi diye nitelendirdiği İstanbul’da muhteşem bir konsere hazırlanıyor.

10 yaşında konservatuarda ud çalışmaya, üstat Ali Sriti’den ders almaya başlayan Anouar Brahem, aralarında Nuri Bouzid, Ferid Boughedir, Moufida Tlatli, Iachou Shakespeare ve Mohamed Driss’in de yer aldığı yönetmen ve yazarların eserleri için birçok film ve oyun müziği besteledi. Saksofonda John Surman ve başta Dave Holland ile kaydettiği Thimar adlı albüm, Almanya’da Preises der Deutshen Shallplattenkritik Ödülü’nü kazandı, İngiliz dergisi Jazz Wise tarafından da Yılın En İyi Caz Albümü seçildi.

2009’da çıkan son albümü The Astounding Eyes of Rita’dan başka 7 albümü daha bulunan Anouar Brahem Quartet, “3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” kapsamında, 14 Ocak’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olacak.

3. Avea Sıra Dışı Müzik Konser Takvimi:

11 Ekim 2011 Erkan Oğur, Derya Türkan & Vincent Segal

2 Kasım 2011 Zakir Hussain&Master of Percussion

17 Aralık 2011 Diego El Cigala

14 Ocak 2012 Anouar Brahem Quartet

4 Şubat 2012 Bratsch

10 Mart 2012 Mostar Sevdah Reunion

27 Nisan 2012 Susana Baca


*Biletix’ten satışa sunulan konserler hakkında ayrıntılı bilgiye www.aveakonserleri.com, facebook.com/AveaSiraDisiMuzik ve twitter.com/SiraDisiMuzik adreslerinden ulaşmak mümkün.