PKK'lı teröristlerin Tunceli'de halı sahada futbol oynayan polislere yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü de inceleme yapmak üzere 2 başmüfettişi Tunceli'ye gönderdi.

Tunceli'de pazar akşamı PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol oynayan polislere yönelik düzenlediği ve komiser Cem Kerman ile kendisini izlemeye gelen öğretmen eyi Dilay Turan Kerman'ın şehit olduğu, 8 polisinde yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü saldırıyla ilgili inceleme yapmak üzere 2 başmüfettişi görevlendirdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Malatya adına soruşturmayı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdüreceği ve daha sonra dosyası Malatya'ya göndereceği öğrenildi.

15 kişi gözaltında

Polis, saldırı ardından yaptığı çalışmada olayla ilgili olabilecekleri gerekçesiyle 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltında bulunan şüphelilerin soruşturması sürerken, bu kişilerin yarın savcılığa sevkedilecekleri belirtildi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terör birimlerinin yaptığı teknik takip ve istihbaratta kentte ciddi saldırılar yapılacağına dair bilgiler aldığı belirtildi. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, bugün bütün gün Emniyet Müdürlüğü'nde müdür yardımcıları, şube müdürlerinin de katıldığı toplantı düzenledi. Toplantıda saldırılar karşısında alınacak önlemler ele alındı.