Avrupa'da kalmak istediğini her fırsatta dile getiren milli futbolcu için Fenerbahçe Yönetimi, istediği bir kulüp bulamaması durumunda kiralama yönetmine gitmeyi teklif etmişti. Son ana kadar Almanya'dan FC Köln ve İngiltere'den Birmingham da dahil bir çok takımla görüşen Tuncay, Premier Lig ekiplerinden Stoke City ile büyük ölçüde anlaştı.

Geride kalan sezonda Middlesbrough'da elinden geleni yapan ve sergilediği futbolla büyük beğeni toplayan Tuncay, M.Boro'nun küme düşmesinin ardından menajeri aracılığıyla birçok takımla temasa geçmişti.

Skysports'ta yer alan habere göre; Stoke City ile yaptığı görüşmeler sonucu Premier Lig ekibiyle büyük ölçüde anlaşan milli futbolcunun, kısa süre içerisinde resmi imzayı atacağı bildirildi. Stoke Boro'dan Tuncay dışında Robert Huth ile de el sıkıştı. Şanlı'nın da Alman futbolcu Huth gibi kısa süre içerisinde sağlık kontrolünden geçerek takıma katılması bekleniyor.

Premier Lig'de 4 puanla 9. sırada yer alan Stoke'un, gelecek salı sona erecek transfer döneminde 3 ya da 4 isimle daha mukavele imzalaması bekleniyor. - vatan