Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 12 kişini Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının ardından gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul'a geldi.
Yurt gezisini yarıda keserek Onur Havayolları'nın tarifeli uçağıyla saat 14:45'de Bodrum'dan İstanbul'a gelen Özkan'ı yaklaşık 100 kişilik bir grup karşıladı. Polisin iç hatlar terminalinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Ellerinde "Biz kaç kişiyiz" yazılı pankartlar taşıyan grup, Özkan'ın gelmesiyle "Türkiye seninle gurur duyuyor, Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde sloganlar attı.

Gruba hitaben bir konuşma yapan Özkan, "Türkiye bu karanlıkları hepsini aşacak. Biz hukukun ve demokrasinin üstünlüğünü savunmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten, "İki tane faşist gerici yobaz gazeteci isimlerimizi televizyonda veriyor diye ne korkar ne susarız. Biz buradayız. Hukuk bize bir şey soracaksa gelir sorar. Biz de hesabımızı veririz. Biz Mustafa Kemal'in aydınlığını bugün değil 21. yüzyılın sonuna kadar götüreceğiz. Kimse bizi Türkiye sevdamızdan ve yolculuğumuzdan geri koyamaz. Biz korkmayız. Bu korkutma ve sindirme operasyonlarını çok gördük. Şemdinli iddianamesini hazırlarken de yaptılar, bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Türkiye bir avuç gerici, yobaz, faşiste bırakılamaz. Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklama yapan Özkan, "Türkiye'yi bir grup gericinin eline bırakmayacağız. Biz buradayız. Bir şey varsa beni de gözaltına alsınlar. Bir kaç tane gerici gazeteci ismimizi yazılarında yayınladı. Ben kimseden korkmuyorum. Türkiye için savaşacağız" dedi.

Sloganlar arasında havalimanından ayrılan Özkan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne gideceği öğrenildi.