AYDINPOST HABER SERVİSİ /Aydın AVCI-Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı ve Peron Tur işletmecisi Hüseyin Uysal'ın önderliğinde tur ekibi 57 yıl önce dedelerinin göç ettiği Makedonya'ya gitme imkanı buldular. Tur ekibinden bazı kişiler Türkiye'deki yakınları ile görüntülü konuşma ile tura katılamayan yakınlarının oradaki atmosferi yaşamalarını sağlayan ekip 12 Eylül 2011 günü İzmir’den Makedonya’ya uçuş ile başlayan ve 19 Eylül 2011 günü ise Makedonya’dan İzmir’e doğru uçuş ile biten 8 günlük tur programında çocuklarda unutulmadı. Tura katılanlar aralarında para topladılar ve Üsküp’ten 60 adet okul çantası alarak oradaki öğrenci çocuklara dağıttılar.

 
tuncallar-(2).jpgGezinin 3. Gününde tur ekibi ve  Peron Tur’un işletmecisi Hüseyin Uysal’ında dedelerinin göç ettikleri köyler olan Çalıklı-Dedeli-Göleli-Arızlı-Baraklı-Rodoviç-Konçe-Kızıldoğan köylerini gezerek yıllar önce Türkiye’ye göç eden ve dedelerinden duydukları kulaktan dolma bilgiler ile buradaki akrabalarını ve tanıdıklarını bulmaya çalıştılar. Kimi köylerde insanlar artık yaşamazken, geziye katılan Kemal Dindar’ın köyü olan Kızıldoğan’da ise telefonla görüşebildikleri tanıdıklarına geleceklerini daha önceden haber verdiği için, Kızıldoğan köylüleri Kemal Dindar ve tur ekibine kuzu çevirerek mükellef bir sofra hazırladılar ve konuklarını en güzel şekilde ağırladılar. Buradaki sürpriz tur ekibini çok memnun ederken, tur ekibi ve köylüler hoş sohbetler edip uzun yıllar yeni sürecek dostluklar kurdular.
 
 
Gezinin 4.gününde ise Bitola’ya (Osmanlı döneminden kalma kimi camilerin levhalarında Manastır tuncallar-(1).20110928113658.jpgismi yazılı olsada haritalarda Bitola diye geçen bu küçük şehir, Atatürk’ün 1896 yılında Selanik’te Orta Okulu bitirerek “Manastır Askeri İdadi”yi yani Askeri Liseyi okumaya geldiği yer) hareket eden tur ekibi burada hem Atatürk’ün okuduğu okulu gezdiler hem de “Elveda Rumeli” dizinin çekildiği Türk köylerini de ziyaret ettiler. Okul ziyareti sırasında Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı Atatürk’ün okuduğu yıllarda, Atatürk’e platonik olarak aşık olan ve Atatürk’e yazdığı mektubu buldu. 
 
 
Okul gezisini tamamlayarak dizinin çekildiği köyleri ziyaret eden katılımcılardan ve aynı zamanda Makedonya/Baraklı doğumlu olan ve 16 yaşında Türkiye’ye göç eden Halil Meler, dizideki “Sütçü Ramiz” tiplemesiyle oynayan Erdal Özyağcılar’ın dizi döneminde sütçü eşeği olarak diziye dahil edilen eşeğe binmek istedi. Fakat eşek, eşekliğini gösterince Meler’i üzerinden atarak kısa süreli şaşkınlığa neden oldu. Akşama kadar Türk köylerini ziyaret eden tur ekibi geceyi Bitola’da geçirdi.
Türk köyleri ziyaretinden sonra mükemmel bir 4 gün daha geçiren tur ekibi turun sonunda Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı ve Peron Tur işletmecisi Hüseyin Uysal'a memnuniyetlerini dile getirerek turu sonlandırdılar. 
 
tuncallar-(3).jpgIşıklı Köyü sakinleri Konya-Mevlana Turu ile dini yerleri gezdi
 
Aydın Işıklı Köyündeki Necip Vural öncülüğünde organize Suhan Avonos Otel'de konaklayan tur ekibi Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı ile Nevşehir, Ürgüp, Avanos, Kaymaklı Köyü yer altı şehirleri, Konya Mevlana turu ile tur ekibi 1 gece 2 günlük unutulmayacak bir tura imza attılar. Işıklı Köyü sakinleri bir daha yapılacak olan turlara katılmayı düşündüklerini belirterek, Tuncallar Turizm’e teşekkür ettiler.