Kuyucak Yamalak İlk ve Orta Okulu öğrencileri ile bu okuldan mezun olan Kuyucak ve Nazilli’nin değişik okullarında öğrenim gören otuz beş öğrenci, sekiz öğretmen ve yedi veli Antalya gezisi düzenledi. On bir değişik okuldan öğrencinin katıldığı gezide öğrenci, öğretmen ve veliler Antalya tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü.

foto_galeri.gif

(Fotoğraflar: Aydın Avcı)

Tuncallar Tur Operatörü Aydın Avcı rehberliğinde yapılan gezi Düden Şelalesi’nin Akdeniz’e döküldüğü Falezler’den başladı. Buranın güzelliğini doyasıya yaşayan katılımcılar daha sonra Düden Şelalesi’ni gezdi. Büyülü ve gizemli bir cenneti andıran Düden Şelalesi’nde bol bol fotoğraf çekip selfie yapan öğrenci, öğretmen ve veliler gizli cenneti keşfetmenin mutluluğunu yaşadı. Düden Şelalesi’nden sonra daha sessiz ve romantik olan Kurşunlu Şelalesi gezildi.

Öğle yemeğinde yenen köftenin tadı damağında kalan gezginler, yemekten sonra Alanya’ya hareket etti. Önce Damlataş Mağarası gezildi. Bu doğa harikası mağara gezildikten sonra Alaatttin Keykubat tarafından fethedilen Alanya Kalesi gezildi. Alanya Kalesi’nde bu geziyi fotoğraflarla ölümsüzleştiren grup Alanya Kalesi’nin eşsiz manzarasına hayran kaldı. Etrafı surlarla kaplı, içinde yerleşim yeri bulunan, Akdeniz’i kuşbakışı gören Alanya Kalesi’nden ayrılan grup saat on dokuz otuz sıralarında Side’de bulunan Herapark Hotel’e konaklamak için giriş yaptı. Otel odalarına yerleşildikten sonra açık büfe akşam yemeği yendi. Yabancı turistlerin yoğun olarak konakladığı otel yabancı misafirlere sunulmak üzere hazırlanan Türk Gecesi programı izlendi.

Geziye katılanlar sezonun ilk deniz keyfini otelin plajında havuz keyfini de otelin havuzunda yaptı. Öğle yemeğini otelde açık büfe yedikten sonra Side Antik Şehri’ni gezdiler. Daha sonra Manavgat Şelalesi’ne geçen grup coşkun ve heyecanla akan sulara hayran hayran baktı. Bol bol resim çekti ve çektirdi. Gezinin sonuna doğru Antalya şehir merkezine gelen grup Kaleiçi’nde Yivli Minare’yi keşfettikten sonra bir saatlik tekne turu yaptı. Son olarak tarihi Kaleiçi’de bir saatten fazla gezen grup istemeye istemeye Antalya’dan ayrılıp Yamalak’a dönüş yolculuğuna başladı. Dönüş yolculuğunda yapılan değerlendirme bölümünde ise öğretmen, öğrenci ve veliler organizasyonun planlandığı gibi yapılmasını sağlayan Tuncallar Tur Operatörü Aydın Avcı’ya teşekkür ettiler.

Tuncallar Turizm'in ikinci gezisinde ise Nazilli Temsilcisi Şerife Özkan ve Tur Operatörü Aydın Avcı, ilk olarak Aydın Çine Mehmet Zengin'in yerinde kahvaltı ile yolculuk başladı. Belen Kahvesi'nde meşhur Ormancı Türküsü eşliğinde kahvelerini yudumlayan ekip, ardından Muğla Müzesi, Menteşe Belediyesi Konakaltı iskender Alper Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek Gökova'da azmak turu yapıldı. Köyceğiz-Dalyan'a gidilerek tekne turu ile iztuzu plajları gezildi. Carette caretteların yumurtlama kumsalı da görülerek geri dönüş yolculuğu başladı. Dönüşte son olarak Çine Mehmet Zengin'in yerine uğranarak meşhur çine köftesi yenilip tur ekibi Nazilli'ye bırakılarak gezi sonlandırıldı.

Geziler sonrası değerlendirmede bulunan Aydın Avcı, "Bize gezilerimizde kapılarını açan tüm otel, restaurant, iş yerlerine, Hilmi Beken'e, Metin Ekşi'ye, Kaptanımız Günay Bucak'a, Alican Çubuk'a, Murat Sözer'e, Üntar Tarım Gıda Sanayi'ne teşekkürü bir borç bilirim. Gezilerimize katılan konuklarımız umarız ki bir başka gezide tekrar aramızda olurlar" dedi.