Didim’li işadamlarına İş adamı olma konusunda seminer verildi. TÜMSİAD Aydın Şubesi ve Didim Ticaret Odasının katkılarıyla düzenlenen seminer Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlendi. Seminere TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve davetliler yer aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından TÜMSİAD’ı tanıtım CD’si izlendi. Ardından konuşan TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya TÜMSİAD’ın kurulduğu 2005 yılından bu yana en önemli misyonunun ülkeye katma değer sağlayacak her türlü projeye destek verdiğini belirterek “İşadamlarımızın gelişen dünyada yerlerini alabilmeleri için Ar-Ge kültürünü muhakkak edinmeleri gereklidir. Bu tür programlar bu kapsamda değerlendirilmeli ve edinilen bilgiler reel hayata geçirilmelidir” dedi.
TÜMSİAD’ın 55 şube ve 12 bin üyesinin bulunduğunu belirten Petekkaya “Bizler KOBİ’lerle birlikte ülkemizin gelişimine ve istihdamına katkıda sağlamayı hedefliyoruz. Bizler bu topraktan aldığımızı yine bu topraklara değer katarak vermeyi hedefliyoruz. 2010 yılında açtığımız Aydın Şubesiyle de bu hedefe ortak olduk. Firmalarımızın gelişmesinin yanı sıra markalaşma, pazarlama ve yaratıcılık konusunda da çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Mustafa Kemal Akgül slayt eşliğinde yaptığı sunumunda her şeyin bir değişim ve dönüşümünde ibret olduğunu farklı hallerde olacak çalışmalarla her şeyin daha iyi olacağını söyledi. Ticaretin binlerce yıl öncesinden var olan bir durumun olduğunu söyleyen Akgül “Girişimcilik, yaratıcılık ve kişinin kendini ispat etmesi durumunun gelişim açısından çok önemli; Farkındalık içerisinde olmak ise yeni dostluklar ve çevreyle alakalıdır” dedi.