Tümer Metin, uzun süren bekleyişine rağmen askerlik probleminin bir türlü çözülmemesi yüzünden Fenerbahçe'ye veda etme noktasına geldi.

Yıldız futbolcu, A milli sporcular ile profesyonel liglerinin en üst iki kademesinde forma giyen oyuncuların 33 yaşını doldurdukları sene sonunda askere alınmalarına ilişkin yasada, sınırın 35'e çıkarılmasını öngören değişikliğin yapılmaması nedeniyle tam anlamıyla köşeye sıkıştı.

YA ALMANYA'YA YA ASKERE

Bazı Alman kulüplerinden ciddi teklifler alan Tümer'in menajeri vasıtasıyla bu takımlarla görüştüğü ve anlaşmanın sağlanması halinde Ocak ayında Fenerbahçe ile bağlarını kopararak Almanya'ya gideceği öğrenildi. Yurt dışına gitme ihtimali yüksek olan başarılı futbolcunun, anlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda ise askere gitme kararı alacağı belirtildi.

Aylardır askerlik yasasında değişiklik yapılmasını bekleyen, ancak bir türlü beklediği müjdeli haberi alamayan Tümer Metin'in, Almanya dışında bir ülkeye gitme olasılığının da bulunduğu kaydedildi. Yaş sınırı yüzünden Ocak ayından sonra askere çağrılması kesinleşen sarı - lacivertli futbolcunun, Fenerbahçe yönetimi ile hafta başında masaya oturarak sözleşmesini karşılıklı fesh etmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıl önce sözleşme imzalarken yurt dışına gitmek istemesi halinde Tümer'e kolaylık gösterme garantisi vermişti.

Kaynak: Milliyet