ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün düzenlediği “Türk Dünyasından Sesler” konulu konser, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Belge, Prof. Dr. A.Seda Saracaloğlu, Prof. Dr. Cavit Bircan, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Üniversitemiz akademik-idari personeli ile öğrenciler ve misafirler katıldı.

Müzikterapist, Etnomüzikolog Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç konser öncesi yaptığı sunumunda; çalışmalarının Eski Türk Müziğinin yaşayan örneklerini bulup bu örnekleri bozmadan geliştirerek, gelecek nesillere ulaştırmak amacını taşıdığını ifade etti.
Sunumun ardından gerçekleşen Uygur, Altay, Kırgız, Türkmen, Kazak ve Azerbaycan kültürlerinin yansıtıldığı konserde; 11 kişiden oluşan Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetimindeki TÜMATA Grubu; Hasret çektim (Uygur Türkleri), Sen Gelmez Oldun (Azerbaycan), Alayazım (Türkmenistan) gibi birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
Konserin ikinci bölümünde, Rast şarkı, Hüzzam İlahi, Şehnaz İlahi ve Özbek Türküleri seslendirildi. Salondan yaklaşık 700 ve ADÜ web sayfası üzerinden de 2 bin 500 kişinin canlı yayınla izlediği konser, yaklaşık 2.5 saat sürdü. Konserde semazen gösterisiyle de izleyenlere duygulu ve huzur dolu anlar yaşatıldı.
Türk Dünyasından Sesler” konseri ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sacide Karakaş’ın konser ekibine teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. 

20120322aw000246_01.jpg

20120322aw000246_07.jpg