Bilindiği üzere Electronic Arts ve Dice işbirliğiyle geliştirilen Battlefield 5 önümüzdeki Ekim ayında raflardaki yerini almış olacak. Oyunun yapımcısı konumunda bulunan Dice, özellikle multiplayer dinamiklerinde herhangi bir aksilikle karşılaşmak istemiyor. Oyun severlere kusursuza yakında bir oyun deneyimi sunmak isteyen yapımcı stüdyo bunun için işi sıkı tutuyor. Oyun gündemini yakından takip edenlerin de bildiği üzere Battlefield 5 kısa süre önce kapalı beta sürecine girmişti. Bu süreç boyunca rapor edilen hataları düzeltmekle uğraşan yapımcı stüdyo, şimdi daha kapsamlı bir sınava hazırlanıyor.

EA ve Dice'ın daha önce de belirttikleri üzere Battlefield 5 açık betası 6 Eylül'de start almış olacak. Beta oyunu satın alan ya da almayan herkese açık olacak. Oyun severler betanın yüklemesini 3 Eylül tarihi itibariyle gerçekleştirebilecekler.

Oyunu satın alanlar 4 Eylül itibariyle betayı oynamaya başlayabilecekler. Satın almayanlar ise 2 gün daha bekleyerek 6 Eylül itibariyle betaya dahil olacaklar. Açık beta 11 Eylül akşamında son bulacak.

Dice yetkilileri, online modların her birinin betada oynanabilir olacağını açıkladılar. Ayrıca oyunda kullanılabilecek olan araçların büyük bir çoğunluğu da betada yer alacak.

2. Dünya Savaşı'nı konu edinecek olan Battlefield V, PC, PS4 ve Xbox One için 19 Ekim'de raflardaki yerini almış olacak.