BMW AG MINI Tasarım Direktörü Gert Volker Hildebrand, Çin'de üretilen taklit MINI'yle ilgili, 'Yaptığımız işi gururlandırmak ve onure etmek için en iyi şey taklit etmektir. İyi şeyler taklit edilir' dedi. MINI'nin 50. yılı için özel olarak tasarlanan MINI 50 Mayfair ve MINI 50 Camden modellerinin tanıtımı için İstanbul'a gelen Hildebrand, 600 tane MINI E diye adlandırdıkları elektrikli MINI araçlarının test aşamasında olduğunu, Londra, Münih ve Los Angeles gibi şehirlerde test amaçlı kullanıldığını belirti.

PROJE E...

Hildebrand 'Proje E' diye şirketlerinde bir projeleri bulunduğunu ve bu projenin amacının olabildiğince verimli otomobiller yaratmaya yönelik olduğunu kayde-derek, bu çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlattı. Gert Volker Hildebrand, 2010 yılında 4x4 Mini Crossover'ların pazara geleceğini bildirerek, bunun yanında iki yeni model daha pazara sunacaklarını ve bu ekonomik durgunluğun yaşandığı dönemde pazarda 3 olan ürün gamını 6'ya çıkartacaklarını belirtti.

ÖTV İNDİRİMLERİ ÇOK GEÇ BAŞLADI

Hildebrand, tasarımlarını yaparken 'içindeki çocuktan' etkilendiğini de söyledi. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ise bu yıl Eylül ayının, son 22 ayın en yüksek otomobil satışı yapılan ayı olduğunu kaydetti. Türkiye'de, Avrupa ülkelerine göre ÖTV indiriminin biraz geç başladığını ancak çok yararlı olduğunu dile getiren Biryıldız, ÖTV indirimiyle otomotiv sanayisi açısından Türkiye'de çok önemli bir iş yapıldığını ifade etti./yeni şafak