Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Batı Şeria'da da tam abluka uygulamaya başladı. Geçişleri kapatma kararı gece yarısı yürürlüğe girdi.
Ordu sözcülüğünden verilen bilgiye göre, Savunma Bakanı Ehud Barak ile ordu yetkililerinin birlikte aldığı geçişleri kapatma kararı gece yarısı yürürlüğe girdi ve yarın gece yarısı sona erecek.

İnsani yardım ve sağlık görevlileri ile özel durumları bulunanların bölge koordinasyon ve irtibat bürolarının izniyle İsrail tarafına geçebileceği belirtildi.
Geçişleri kapatma kararında, bugün Batı Şeria'da cuma namazından sonra yapılması beklenen, yüzlerce kişinin öldüğü, iki binin üzerinde Filistinlinin yaralandığı İsrail'in Gazze saldırılarını protesto gösterilerinin etkili olduğu ifade ediliyor.

Bu çerçevede Kudüs'te de Cuma namazı için özel önlemler alındı. Kudüs Emniyeti Müdürü Dudi Cohen, ancak İsrail kimliğini taşıyan 50 yaşın üzerindeki erkeklerin Haremüşşerif'e namaz için girmelerine izin verilmesi talimatını verdi. Kadınlar içinse herhangi bir yaş sınırı getirilmedi.

Haremüşşerif ve çevresindeki Arap mahallerine de taşkınlık ihtimaline karşı binlerce güvenlik görevlisinin yerleştirileceği belirtilirken, gün boyunca, İsrail bütününde güvenlik uygulamaları için 12 bin dolayında polis ve sınır polisinin görevlendirileceği kaydediliyor.

Polisler Gazze çevresindeki yerleşimlerin yanı sıra kentlerin girişlerinde, nüfusu yoğun yerleşim yerlerinde konuşlandırılacaklar.

-TEL AVİV'DE YARIN MİTİNGİ VAR-

Bu arada İsrail'deki insan hakları örgütleri de İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak yarın Tel Aviv'de, "Cinayetlere Son Verin" başlığı altında büyük bir miting düzenlemeye hazırlanıyorlar.

Miting Şabat tatilinin bitiminde, akşam saatlerinde yapılacak. Mitingin bir amacı da Gazze Şeridi ile kapsamlı ateşkese varılmasına, aynı zamanda bölgeye uygulanan kuşatmanın kaldırılmasına destek vermek.


HABER 7