Yabancı medya Azra bebek için "olağanüstü hikaye", "İkiz mucize", "Aynı aileden üç kuşak kurtarıldı" gibi ifadeler kullanılıyor.
 
Azra bebeğin kurtarılmasını video ile okuyucularına ileten İngiliz Guardian gazetesi, "7.2 büyüklüğündeki depremden iki gün sonra iki haftalık kız çocuğu Azra Karaduman, Erciş’teki çöken binadan çıkarıldı "diye yazdı.
 
"OLAĞANÜSTÜ HİKAYE"
 
Arza bebek, annesi ve büyükannesinin kurtarılmasını "Üç nesil hayatta kaldı" başlıklı haberinde anlatan İngiliz yayın kuruluşu BBC de "İlk olarak sadece 14 günlük olan Azra kurtarıldı" dedi. Haberinde Azra’nın öyküsünü ayrıntılı biçimde aktaran BBC, Azra’nın "ailesinin olağanüstü hikayesi, depremde zarar gören 2 bin binanın enkazının altında sıkışmış olan insanlarının akrabalarına umut verdi" sözlerini kullandı.
 
"İKİZ MUCİZE"
 
 
Diğer İngiliz gazetesi Times ise, internet sitesinde yer verdiği videoyu "İkiz mucize. Bir genç ve bir bebek enkazdan çıkarılıyor" sözleriyle okuyucularına sundu.
 
"AYNI AİLEDEN ÜÇ KUŞAK CANLI KURTARILDI"
 
İngiltere’nin diğer büyük bir gazetesi Telegraph’ın da sitesinde yer verdiği iki videodan biri depremin verdiği zararı ortaya koyarken, diğerinde ise, "aynı aileden üç kuşak canlı kurtarıldı" başlığı altında Azra bebek, annesi ve büyük annesinin kurtarılmasını gösteriyor.