İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Alanönü Mahallesi Babür Sokak"taki 5 katlı apartmanın son katında yaşayan Ali İhsan (47), eşi Nuray (44) ve kızları Melike Balaban"ın (18) evlerinde ölü bulunması ile ilgili soruşturma başlattı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde eve gelen ve yüzünde çizikler bulunan üniversite öğrencisi M. Balaban"ı (23) ifadesini almak üzere gözaltına aldı.

POLİSİN DİKKATİ CİNAYETİ AYDINLATTI

Balaban"a ifadesi sırasında yüzündeki çizikler sorulduğunda, arkadaşlarının evine gittiği sırada darbedildiğini iddia etti.

Polis ekipleri, şüpheli M. Balaban"ı darbettiği iddia edilen kişilerle görüştü ve böyle bir olayın olmadığını belirledi.

Soruşturmayı derinleştiren cinayet şubesi ekipleri, Balaban"ın, gece saatlerinde eve geldiğini ve burada çıkan tartışma sonucu ilk önce şırıngaya tuz ruhu doldurup uyuyan babası Ali İhsan Balaban"ın boğazına sapladığını, annesi Nuray ile kız kardeşi Melike Balaban"ı da boğarak öldürdüğünü belirledi.

"BABAMI ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"

Zanlı, M. Balaban"ın, sorgusunda, gece saatlerinde geldiği evde aralarında önceden sorunlar bulunan babasıyla bir süre tartıştığını söylediği öğrenildi.

Uyumaya giden babasının yastığının yanına bir süre sonra elinde bulunan kloroformu beze dökerek koyduğunu ifade eden M.Balaban"ın, sorgusunda şu ifadelere yer veriliyor.

"Babamın bayıldığını anlayınca bir şırınganın içine tuz ruhu koyup babamın boğazına enjekte ettim. Seslere uyanan annemi ve kız kardeşimi de boğarak öldürdüm. Babamı öldürdüğüm için pişman değilim, ancak annem ve kız kardeşimin ölümüne neden olduğum için pişmanım. Olay yerinde bulunan delilleri yok etmek için odunluktan kömür alıp sobayı yaktım, elbiseleri içine atıp yangın süsü vermek amacıyla evin bir bölümünü ateşe verdim. Daha sonra delil teşkil edecek her şeyi bir poşete koyup arkadaşımın evine götürdüm."

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Milliyet