Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gerekirse 4 yıl yemin etmeyiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Tükürdüklerini yalayacaklar” dedi. Erdoğan, sorunun çözümü için yardımcı olması çağrılarına da “Bu ülke hukuk devleti, siz bu işin olmayacağını bile bile yaptınız” diye yanıt verdi. 
 
Erdoğan, geçtiğimiz ay deprem felaketi yaşanan Kütahya’nın Simav ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti. Burada, otobüs üzerinden halka seslenen Erdoğan, demokrasinin yerinin Meclis olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
 
‘Sokaklarda yaygara’ 
“Demokrasinin yeri neresi? Meclis. Millet size görev verdi, git Meclis’te çalış. Sokaklarda gidip de ‘yaygara yap’ demedi. Şimdi geleceksin aylık parayı alacaksın, bu maaşı ne karşılığında alıyorsun? Çalışmayana para var mı? Sana helal para gerekiyorsa, geleceksin, yeminin yapacaksın, orada çalışacaksın. Neymiş? ‘Başbakan bize yardımcı olsun.’ Başbakan sana niye yardımcı olsun? Bu ülke, hukuk devleti. Siz bu işin olmayacağını bile bile yaptınız. Zannettiniz geçmişte bir iki kişiye yapılan uygulama, bize de yapılır. Yargı böyle bir karara ‘evet’ demedi. O zaman yapmanız gereken şey, gelip o yemini yapacaksınız, o hukuk nasıl çalışıyorsa öyle yapacak.”
 
‘Bunların kılavuzu yanlış’ 
Muhalefetin Melcis’e gelmemesinin Meclis’in çalışmasını engellemeyeceğini de söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Kendilerine yanlış akıl hocaları seçmişler. Ben dedim ki ‘Çalışırız’, onlar gelmezse bile sen komisyonları da kurarsın, sen divanları da oluşturursun, sen çalışmaya devam edersin. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız. Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de evet diyemeyiz. O zaman millet ne der, ‘Biz size yüzde 50’yi boşuna mı verdik, hakkımızı nasıl savunacaksın?’ der. Onun için biz yolumuza devam edeceğiz. Gidip Yunanistan’da Sosyalist Enternasyonal’e bizi şikayet etmekle bir şey elde edemezsin. Benim memleketime gel, bunun yeri burası. Böyle şey olur mu, bunların mantığı bu. Ne dediler, ‘Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz’ dediler. Bu sözü unutmayın, tükürdüklerini yalayacaklar göreceksiniz. Konu yargıda olduğu için ben bir şey diyemem. Ama bunların kılavuzu yanlış.” 
 
‘Ben Kılıçdaroğlu değilim’ 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Simav’da depremzedelere hitap ettiği konuşmasında yeni konut müjdesi de verdi. Erdoğan, Simav’ın deprem bölgesi olarak kabul edildiğini, bu sebeple 8.5 şiddetindeki depremlere dahi dayanıklı olacak yeni konutlar yapılacağını söyledi. TOKİ’nin inşaasına başladığı konutların temel atma törenine katılan ve incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, burada çalışan işçilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Başbakan Erdoğan, il olmak istediklerini ifade eden Simavlılar’a yanıt verirken de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: “Ben Kılıçdaroğlu değilim. Ben dürüst olmak zorundayım. Bütün mesele bir ilde yapılması gereken neyse onun yapılmasıdır.”