ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tüketicileri yasal haklarını kullanma doğrultusunda değişik uyarılarda bulundu. Göktaş, “Yurdumuzu bir baştan bir başa gezeceğiz. Allah nasip ederse 81 ili dolaşacağız. Kötü hava şartları kara kış sebebiyle bu biraz gecikecektir. Tüketicilerimizin hak ve hukuklarını aramaları için onların yasal haklarını aktaran ve aynı zamanda ekonominin iyileşmesi ile ilgili seminerler veriyoruz, vereceğiz, bu arada afişle uyarmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bu afişleri kendi imkanlarıyla bastırdıklarını açıklayan Göktaş, “Gittiğimiz illerde esnafın camına, kahvehane, otogar, internet cafe, sinema, tiyatro, okul, resmi kurum ve kuruluşlar gibi insanların toplu olarak gittikleri yerlere ücretsiz olarak asıyoruz. Amacımız halkın bilinçlenmesine katkı sağlamak. Neyi, neden ve niçin tüketiyoruz bilmek zorundayız. Ayrıca yasal haklarımızdan bihaberiz. Bu haklarımızın ne olduğunu vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Çabamız daha sağlıklı bir toplumun oluşmasını sağlamak” diye konuştu.

ÇETKODER olarak ücretsiz sunulan ve halkın yararına olan afişlerde şunlar yazılı: “Değerli vatandaşlarımız, Her biriniz birer tüketicisiniz. Unutmayınız, tüketicilerin artık bir kanunu var. Bilinçli bir tüketici sağlıklı ekonominin temelini oluşturur. Artık tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı reklamlar son bulmuştur. Garanti belgesi tüketicinin önemli bir güvencesidir. Çocuklarınızı bilinçli birer tüketici olarak yetiştiriniz. Tüketici olarak yasal hakkınızı kullanmaktan çekinmeyiniz. Ambalajlardaki üretim ve son kullanım tarihlerini mutlaka kontrol ediniz. Tüketiciye kaliteli mal ve hizmet sunulması yasal yükümlülüktür. Satılan ayıplı mal geri alınmaz devride artık kapanmıştır. Tüketicileri koruyan kuruluşlara üye oldunuz mu?”/iha