Tarhan açıklamasında, dernek genel merkezinin bu yıl ki tüketici hakları haftasında bankaları bir günlüğüne boykot kararı aldığını belirterek, “16 Mart 2012 günü bankalara gitmiyoruz, kredi kartı kullanmıyoruz” dedi.
Açıklamasında, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların çok değişik adlar altında tüketicilerden milyarlarca lira haksız bedel aldığını iddia eden Tarhan şu ifadeleri kullandı:
“Bilindiği gibi Yargıtay, 10 yıl geriye dönük olarak yıllık kart aidatlarının tüketicilere ödenmesine karar vermiştir. Benzer şekilde, tüketiciler, bankaların haksız yere aldıkları dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücreti, ipotek fek ücretlerini de yargı kararları gereğince geri isteyebilirler. Bu konuda Tüketici Hakları Derneği olarak tüketicilere yardımcı olacağımızı belirtmek isteriz. Dernek Genel merkezimiz bu yıl ki tüketici hakları haftasında bankaları bir günlüğüne boykot kararı almıştır. “16 Mart 2012 günü bankalara gitmiyoruz, kredi kartı kullanmıyoruz. Tüketiciler olarak, bundan sonra, tüketicilerle yaptıkları hiçbir işlemden ücret almayan, yargı kararlarına ve tüketici haklarına saygılı olan bankaları seçeceğimizi bankalara ve tüketicilere duyururuz”