İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan Başkanlığı"nda yapılan toplantıya heyette bulunan Söke Belediyesi adına Zabıta Amiri İbrahim İşlek, Baro adına Av. Osman Ünsal, Ticaret Odası adına Ahmet Karakaş, Esnaf Odaları adına Yalçın Pektaşoğlu, Tüketici Kooperatifleri adına Hüseyin Gündüz ve Kaymakamlık"tan raportör Hikmet Karaman katıldı.
2009 yılının tüketicilerden yana bir yıl olması dileğini dile getiren İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan toplantıda yaptığı konuşmasında; Heyetin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Söke İlçe Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti"nin gündem oluşması halinde her ayın ikinci ve dördüncü haftalarının ilk gününde olmak üzere 2 kez toplanacağını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “vatandaşlarımızın tüketici heyetine şikayetlerini iletmesi için form dilekçeler hazırlayıp, işlerini kolaylaştıracağız. Heyetimiz kanuni olarak şikayetleri 3 aylık süre zarfında cevaplamak durumunda, alınan olumlu yada olumsuz kararlar Kaymakamlık ilan panosuna asılarak vatandaşlara iletilecek” dedi.
Vatandaşların tüketici hakları konusunda bilinçlenmelerine yönelik toplantılar da düzenleyeceklerini kaydeden Kaymakam İsmail Demirhan; “Söke"de Tüketici Hakları Derneği eksikliği var. Buradan bir kez daha çağrıda bulunarak, Sökelilerin böylesi bir derneği kurmalarında fayda gördüğümü iletmek istiyorum” diye konuştu.
İsmail Demirhan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti"nin kararlarının 936.97 TL"ye kadar olan şikayetlerde bağlayıcı olduğunu ifade etti.