Düzlenen eğitim programı hakkında bilgiler veren THD Aydın Şube Başkanı, okullarda tüketici hakları bilincini yerleştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla eğitimler verdiklerini söyledi. Seminerlere son olarak İncirliova İkizdere Köyü İlköğretim Okulu ve Çine Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okulu'nda devam ettiklerini belirten Kutbay, “Evrensel olarak kabul görmüş Tüketici Haklarının Türkiye'de de yerleştirilmesi, yaygınlaştırılması, savunulması ve tüketicinin korunması gerekiyor. Bağımsız ve etkili bir tüketici hareketi oluşturmak adına haklarını bilen, arayan, savunan, bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturulmalıdır. Tüketiciler, haklarını ve sorumluluklarını öğrenerek hak arama, haklarını savunabilme ve tüketici bilincine sahip olabilmeleri için eğitilmelidir” dedi.
Her bireyin eğitilme ve haklarını savunma hakkı olduğuna işaret eden Kutbay, “Tüketici hakları da her bireyin muhakkak bilmesi gereken bir konudur. Günlük hayatında yaşayacağı sıkıntı ve problemler karşısında ne yapması gerektiği, hakkını nasıl araması gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirdik. Gerçekleştirdiğimiz seminerde slayt gösterisi eşliğinde tüketici hakları konusunun öğrencilere anlattık. Tüketici hakları konusunun temelini oluşturan önemli ayrıntılar öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. Bilgilendirme seminerimizde İkizdere köyü ilköğretim okulunun 4. ve 5. Sınıf öğrencileri, Çine Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okulunun 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri yer aldı” diye konuştu.
Eğitimlerde öğrencilerden gelen tüketici haklarıyla ilgili soruları da cevapladıklarının altını çizen Kutbay, şunları söyledi: “Onlarında konu ile ilgili bilgi ve düşüncelerini dinledik. Bu tür etkinliklerimize diğer okullarda da devam edeceğiz. Duyarlı öğretmen ve idareciler bize ulaştığı takdirde memnuniyetle okullarında Tüketici Hakları hakkında okullarında eğitim verebiliriz”