Yaptığı yazılı açıklamada, elektriğe yapılan zam gerekçesinde dolarla yapılan doğalgaz ithalatının gösterildiğine işaret eden Tarhan, “Dolarla yapılan ithal doğalgaza dayalı yanlış elektrik üretim politikalarının acı faturası yoksul ve dar gelirli üreticilere yüklenmiştir. Ülkemizin kendi doğal kaynakları yeterince ve bilimsel yöntemlere uygun olarak kullanılmazken elektriğin yarısına yakınının dolarla yapılan ithal doğalgazla üretilmesi tüketici olarak bizleri daha da yoksullaştırmaktadır” dedi.
Zammın önemli bir gerekçisinin ise elektrik üretimi ve dağıtımının yarıya yakınının özelleştirilmesi olduğuna değinen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zamla ülke ve halkın yararı değil özel elektrik üretim ve dağıtım firmalarının korunduğu aşikardır. Bugün ülkemizde yüz binlerce aile elektrik ve enerji yoksuludur. Elektriğe ve doğalgaza yapılan bu son zamla birlikte elektrik ve enerji yoksulluğu daha da artmıştır. İthal doğalgaza dayalı yanlış enerji politikalarının faturasının işsiz, yoksul, dar gelirli tüketicilere çıkartılması tüketici haklarına, insan haklarına, kamu yararına, ülke yararına aykırı ve kabul edilemez bir durumdur”
Hükümete elektrik zammını geri almaları ve dolarla yapılan ithal doğalgaza dayalı elektrik üretiminden vazgeçilmesi çağrısında bulunan Tarhan sözlerini şöyle tamamladı: “Bir başka diğer önemli çözüm ise elektrikte zam değil, kayıp kaçağın önlenmesidir. Elektrikte yüzde 14.6 olan kayıp kaçağın sorumlusu olmayan halkın sırtına bindirilmesi, bu yetmiyormuş gibi ayrıca zam yapılması tüketicinin soyulmasıdır. Dernek merkezimiz, kayıp kaçağın sorumlusu olmayan tüketici faturalarına yansıtılması nedeniyle yasal girişim başlatmış olup, elektriğe yapılan bu son zamma karşı da yasal girişimlerini başlatacaktır”