AYDINPOST HABER SERVİSİ/MURAT UÇKAÇ-24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Kadın Kolları seçimi için adaylar çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkan adayı Nimet Karatosun Tuğral, seçim öncesi son günde partililerle bir araya geldi.

Seçimde yarışacak olan isimler Nimet Karatosun Tuğral, Sema Şimşek ve Nabahat Ürün çeşitli toplantılar düzenleyerek, seçmenlere kendilerini tanıtıyor ve projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkan Adayı olan Nimet Karatosun Tuğral, Derici Otel’de tanıtım toplantısı düzenleyerek, CHP Kuşadası’nın kadın üyelerine projeleri ile ilgili bilgiler verdi. İçlerinde Güzelçamlı, Davutlar, Soğucak gibi birçok mahallelerden gelen üyelerin de bulunduğu toplantıya, Belediye Meclis Üyelerinden Ferah Benli Sürekçi ve Filiz Üyücü’de katılarak Nimet Karatosun Tuğral’ı yalnız bırakmadı.

Konuşmasına Soma’da yaşanan Faciada ölenlere başsağlığı dileyerek başlayan Tuğral, “Bir daha İnsan insana böyle bir acı yaşatmasın” ifadeleriyle yaşanan acı olayla ilgili temennisini belirtti.

“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR”

Toplantıda katılımcılara kadının önemi ile ilgili düşüncelerini açıklayan CHP Kadın Kolları Başkanı Adayı Nimet Karatosun Tuğral, “Atatürkçü düşünce sisteminin reformları arasında en çok yer edinen yenilikler kadınlarla ilgilidir. Kadının eğitimi, seçme ve seçilme hakkı, kadının iş ve sanat hayatına girmesi ile ilgili çalışmalar, kadının toplumda ne kadar önemli olduğunu bizlere anlatmaktadır. Ancak AKP iktidarı süresince kadın toplumdan soyutlanmış, tek misyonu evde çocuk doğurmak olan bireyler olarak yansıtılmıştır. Amacımız bu düşünceyi kırarak “güçlü kadın, güçlü toplum” bilincini yayabilmektir. Sağlıklı ve mutlu nesiller ancak kendi potansiyelinin farkında olan güçlü kadınlarla gerçekleşebilir.” ifadelerinde bulundu.

Sözlerine hayata geçirmek istedikleri projelerden bahsederek devam eden Tuğral, öncelikli hedeflerinin parti içinde iletişimi güçlendirmek olduğunun altını çizdi.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

“Bilgi işlem merkezi kurularak öneri, istek ve eleştirilere yönelik çalışmalar yapılacak. Proje ekibi oluşturulacak ve projeler hayata geçirilerek doğru zamanda ve doğru kişilere yönlendirilecek. Mahalle Muhtarları ile koordineli çalışılacak; Çalışmalar hep aynı yüzlerin olduğu seminerler değil, yerinde ve mahalle mahalle gezerek yapılacak.” Cümleleri ile hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerini açıkladı.

Katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak toplantıyı sonlandıran Nimet Karatosun Tuğral, seçimlerin demokrasinin şöleni olduğunu söyleyerek önemli olanın seçim sonrasında yine el ele vererek CHP için çalışmak olduğunu ifade etti.

dsc_0075.jpg

dsc_0011.jpg