Tuğba Özay'a tahliye kararı

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik çeşitli illerde düzenlenen “Rulet” adlı operasyona ilişkin “Susurluk Davası” hükümlüsü Yaşar Öz ile manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında dava açıldı. İddianameyi kabul eden mahkeme, tutuklu sanık Tuğba Özay'ın tahliyesine karar verdi.


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından 5,5 aydır yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan 203 sayfalık iddianame, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Suç örgütünün elebaşı konumunda olan Yaşar Öz ile Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 51 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından incelendi.

İddianameyi kabul eden mahkeme, halen Üsküdar'daki Paşakapısı Cezaevi'nde tutuklu olan ve “suç işlemek için kurulan örgüte yardım etmek” ve “adam yaralamaya azmettirmek” suçlarından cezalandırılması istenen Tuğba Özay'ın tahliyesine karar verdi.


SORUŞTURMA SÜRECİ


Geçen yıl Ağustos ayında, “kumar oynatmak”, “tehdit”, “çek ve senet tahsilatı yapmak”, “darp” ve “silahla yaralama” suçlarına karıştıkları belirtilen çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Düzce, Yalova, Afyonkarahisar ve Kocaeli'de “Rulet” adı verilen bir operasyon gerçekleştirilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin, Antalya'da 2 kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi, Kocaeli'nde bir kişinin gasp amaçlı ölümle tehdit edilmesi ve öldürülmeye çalışılması, İzmir'de bir kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi ve evinin kurşunlanması, Bursa'da bir kişinin tehdit edilmesi ile örgüt üyesi olduğu öne sürülen bir avukatın resmi evrağı yok edip adaleti yanıltarak aranan örgüt üyesinin kaçmasına imkan sağlaması suçlarına karıştıkları belirlenmişti.

Olaya ilişkin yakalanan kişilerden Yaşar Öz ile kendisi yüzünden yaşandığı öne sürülen Beşiktaş'taki bir alışveriş merkezindeki silahla yaralama olayında adı geçen Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.

Operasyonda, 6 adet tabanca ve şarjörleri, 329 adet çeşitli çap ve markada fişek, 3 adet sahte kimlik, 1'er adet el bombası, çelik yelek, şok cihazı, kelepçe ve polis şapkası, bir miktar uyuşturucu madde, kumar makineleri ile bol miktarda çek ve senet ele geçirilmişti.

ÖZAY: “YAŞASIN ÖZGÜRLÜK. ÇOK MUTLUYUM”
“Rulet Operasyonu” soruşturması çerçevesinde 167 gündür tutuklu bulunan ve tahliyesi kararlaştırılan Tuğba Özay, cezaevinden çıktı.
Paşakapısı Cezaevinden saat 18.00 sıralarında çıkan Özay, gazetecilerin duygularını sorması üzerine, “Yaşasın özgürlük. Çok mutluyum” dedi.
Soruşturma çerçevesinde 10 Ağustos 2007'de tutuklanan ve 167 gündür cezaevinde bulunan Özay'ın, tahliye kararını duyunca kısa bir süre baygınlık geçirdiği öğrenildi.

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik çeşitli illerde düzenlenen “Rulet” adlı operasyona ilişkin, aralarında “Susurluk Davası” hükümlüsü Yaşar Öz ile manken Tuğba Özay'ın da bulunduğu 51 sanık hakkında 1,5 ile 264,5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Dava açılmasının ardından, Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın tahliyesine karar verilmişti.


DHA