İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers'da 8 yıldır forma giyen 39 yaşındaki ünlü Türk futbolcu Tugay Kerimoğlu, takımının önümüzdeki Pazar günü West Bromwich Albion ile yapacağı sezonun son maçında futbola veda etmeye hazırlanıyor.

Blackburn Rovers'ın, sadece 10 yıl ve üzerinde bu kulüpte oynayan futbolculara jübile yapılmasına ilişkin kuralı nedeniyle kendisi için jübile maçı düzenleyemediği Tugay'ın, “son resmi maçı” nın bir jübileye dönüşmesi bekleniyor.

Ünlü futbolcunun son resmi maçı için başkent Londra başta olmak üzere İngiltere'nin pek çok kentinden özellikle Galatasaray kulübü taraftarlarının da Pazar günkü maça gidecekleri tahmin ediliyor.

Bu arada Blackburn Rovers taraftarları tarafından çok sevilen Tugay'ın kulüpte futbol hayatını sürdürmesi için facebook adlı paylaşım sitesinde bir sayfa oluşturuldu. Taraftarların bu sayfada kulüp yönetiminden ünlü futbolcuya futbolu bırakması halinde görkemli bir jübile düzenlenmesi ve sonrasında da kulübün teknik ekibinde yer almasının sağlanması için kampanya yürüttükleri belirtildi. Taraftarların 4.230 bini aşkın imza da topladıkları ve bu imzaları en kısa zamanda Kulüp Başkanı John Williams'a iletmeyi planladıkları kaydedildi.

Taraftarların, “bir futbolcuya jübile yapılabilmesi için kulüpte en az 10 yıl forma giymiş olması gerektiği” yolundaki kuralın Tugay'a uygulanmaması, Tugay'ın görkemli bir jübileyi çoktan hak ettiği yolundaki görüşlerini, “O mavi-beyazlı formayı giyen, gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncu” sözleriyle ortaya koydukları belirtiliyor.

22 Mayıs Pazar günü Tugay Kerimoğlu'nun futbol hayatını noktalayacağını açıklaması beklenen ve Blackburn Rovers'ın da Premier Lig'deki sezonun son maçı olan West Bromwich Albion karşılaşması yerel saatle 16.00'da başlayacak.
Hürriyet