Andıcın altında imzası bulunmadığını kaydeden Sevim, "Andıçta belirtilen emir komuta zinciri içerisinde yer almıyorum" dedi.
 
"Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılarak tutuklanan Tuğamiral Alaettin Sevim, "İddianamede yerleştirildiğim yer askeri hiyerarşiye uygun değildir. Çünkü ben iddianamedeki konumum itibariyle orgeneralleri, tümgeneralleri yönlendirir pozisyondayım" dedi. 
 
İstanbul adliyesine savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Sevim, daha sonra işlemlerinin yapılması amacıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü'ne çıktı. Mahkemece hakkındaki yakalama emri yüzüne karşı okunan Sevim'in tutuklanmasına karar verildi. 
 
Sevim, ise suçlamaları kabul etmediğini ve iddia olunan faaliyetler içerisinde bulunmadığını savunarak, "Şahsıma, suça konu eylemlere yönelik talimat verilmediği gibi, ben de kimseye talimat vermedim" diye konuştu. Sevim, savunmasında andıçta imzasının bulunmadığını ve belgede belirtilen emir komuta zinciri içinde yer almadığını da ileri sürdü.
 
3 KİŞİ DAHA BALYOZ'DAN CEZAEVİNDE
 
Öte yandan, 'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 4 kişiden, 3'ü tutuklanarak cezaevine kondu. Mahkeme, emekli Korgeneral Rasim Arslan ile kurmay albaylar Derya Ön ve Baybars Küçükatay'ın 'darbeye teşebbüs' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Tümgeneral Atilla Özler ise serbest bırakıldı.
 
yenişafak