AGOS Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink"in öldürülmesine ilişkin TÜBİTAK"tan gelen bir rapor kafaları karıştırdı. TÜBİTAK, Agos Gazetesi ile çevresini kaydeden ve olayın hemen sonrasında polis tarafından el konulan Akbank"a ait kamera görüntülerinin silinip silinmediğini inceledi.

3 adet harddiski inceledikten sonra Silinmiş video dosyası yoktur" diye rapor hazırlayan TÜBİTAK, raporun ekinde silinen bazı dosyaları sıraladı. İşte kafalar da burada karıştı. Çünkü silinen ve içeriğinin ne olduğu bilinmeyen "monitorCheck.tmp" dosyasının kaydedildiği yerde, parantez içinde h. dink" ismi yazılı.

MAHKEME AKBANK"A AİT HARDDİSKİ TÜBİTAK İNCELESİN" DEDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Mayıs 2010 tarihli duruşmada Agos Gazetesi ile çevresini kaydeden ve olayın hemen sonrasında polis tarafından el konulan kamera görüntülerinin bulunduğu Akbank"a ait hard diskin TÜBİTAK"a gönderilmesine karar vermişti.

MAHKEME SİLİNEN DOSYA VAR MI?" DİYE SORDU

Mahkeme, söz konusu hard diskin silinip silinmediğinin, silinmiş ise hangi program kullanılarak ve ne şekilde ve ne zaman silindiğinin tespitine, eğer silinmiş ise bu kayıtların geri dönüşümünün mümkün olup olmadığının, eğer mümkünse geri dönüşümünün sağlanmasını karara bağlamıştı.

BİR YIL SONRA 4 SAYFALIK RAPOR GÖNDERDİ

Ancak uzun süre rapor göndermeyen TÜBİTAK"a mahkeme tekrar yazı göndermiş ve raporu bitirmelerini bildirmişti. TÜBİTAK da 7 Şubat 2011"deki duruşmada okunan yazısında ilgili hard disklerle ilgili raporun zaman alacağından bahisle henüz gönderilemediğini bildirmişti.
TÜBİTAK bir yıl sonra mahkemeye ekleriyle birlikte 4 sayfa olan bir raporu gönderdi.

BAŞUZMAN DOĞAN 3 ADET HARDDİSKİ İNCELEDİ

Başuzman Araştırmacı Yüksek Mühendis Mehmet Uğur Doğan"ın imzası taşıyan rapor kafaları karıştırdı. TÜBİTAK tarafından gönderilen raporda, seri numaraları "Y32B3STE", "Y3KSS5CE" ve "Y3PE36HE" olan 3 adet hard diskin dijital adli analiz aracıyla incelemeye tabi tutulduğu bildirildi.

"SİLİNMİŞ VİDEO DOSYASI YOK" DEDİ

Raporun "Analiz ve bulgularö başlıklı bölümünde, incelenen 3 hard diskte "herhangi bir silinmiş video dosyasının tespit edilemediği" belirtildi.

"ANCAK SİLİNMİŞ BAZI DOSYALAR VAR" DEDİ

Ancak silinmiş bazı dosyaların olduğunu ifade eden TÜBİTAK, silinen dosyaları da rapor ekinde gönderdi.
Raporda "Y32B3STE" seri numaralı hard diskte "MonitorCheck.tmp" isimli dosyanın silindiği belirtildi. İşte raporun kafaları karıştıran bölümü burada yer aldı. Çünkü silinen "MonitorCheck.tmp" dosyası, "Akbank_pangaalt1_sb(h.dink).E01" isimli dosyanın içinde yer alıyor. TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporda, dosyaya "Akbank_pangaalt1_sb(h.dink).E01/Partition 1/New Volume[NTFS]/[root]MonitorCheck.tmp" isminin ne zaman ve hangi kullanıcı tarafından verildiği açıklanmamış. Dava avukatlarının mahkemeden , TÜBİTAK"tan yeni bir rapor istenerek, "Akbank_pangaalt1_sb(h.dink).E01" isimli dosyanın ne anlama geldiğini açıklanmasını talep edecekleri de öğrenildi.

Vatan