Yılmaz, ''Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek'' projesi kapsamında Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) düzenlenen etkinlikte, bu projeyle gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanlarını ve iş fırsatlarını tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliği yüksek, idealleri bulunan yetenekli genç bir nesle sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Yaratıcı ürün ihracatında ilk sıralara yükselebilecek, potansiyeli olan bir ülkeyiz. TTNET olarak bu potansiyeli harekete geçirmek için gönüllü olduk. Türkiye'de yaratıcı ekonomiyi sahiplendik ve projemizi hayata geçirdik. İzmir'de başlayan 2012 programımızı Adana ve Eskişehir ile devam ettirdik ve toplam 300 gencimize ulaştık. Yıl sonuna kadar Türkiye'nin 10 ilinde 'Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek' diyeceğiz ve 1000 gencimizle buluşmuş olacağız.''

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da genç yetenekleri desteklemek amacıyla hayata geçirilen bu önemli projenin Eskişehir programına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, eğitimlere katılacak gençlerin yeteneklerinin ekonomiye kazandırılması sonucu ülkenin büyük kazançlar elde edeceğini bildirdi.

Daha sonra Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde düzenlenen panelde, müzisyen Bedük, Botego Genel Müdürü Ekim Nazım Kaya, TTNET AŞ Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, İş Geliştirme Direktörü Murat Eren ve İnteraktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman panelde yaptıkları sunumlarla katılımcılara bilgi verdi.

''Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek'' projesiyle yıl sonuna kadar Türkiye'nin 7 bölgesindeki 10 ilde 1000 gence eğitim verilecek. Eğitimler, Eskişehir'den sonra Samsun, Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri ve İstanbul'da devam edecek.

Katılımcılara, eğitimlerde, bilişim sektöründe tespit edilen ihtiyaç alanları dahilinde ''Dijital İçerik Üretimi'', ''Dijital İçerik Sunumu'' ve ''Ticaretin Elektronikleşmesi'' alanlarında bilgiler verilecek.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) Entreprise Forum Türkiye tarafından verilen girişimcilik ve iş geliştirme eğitimleri sonunda katılımcılara belge verilecek.