Mansur, "Hala parmağını sallayarak konuşuyor. Hala yukarıdanlık, 'astığım astık kestiğim kestik' anlayışı var. Türk Silahlı Kuvvetleri ancak kendi kendini yıpratır. Ortaya çıkan silahları 'boş boru' belgeleri de 'kâğıt parçası' olarak nitelendirerek kendilerini yıpratıyorlar." dedi.
Lale Mansur darbe planları ile DTP'nin kapatılmasına ilişkin Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Darbe planlarının yansımalarını değerlendiren Mansur, toplumda oluşan bilince dikkat çekti. Mansur, "Ülkenin büyük bölümü darbelerle yüzleşiyor. Ancak Genelkurmay'ın bundan haberi yok. Bakın hala parmağını sallayarak konuşuyor. Hala yukarıdanlık, astığım astık, kestiğim kestik anlayışı var." dedi.

İlker Başbuğ'un medyayı ve aydınları hedef alan beyanlarına işaret eden Lale Mansur, "Asimetrik psikolojik harp sözünü ağzına alan yalan söylüyor. Biz bunu yapamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri ancak kendi kendini yıpratır. Ortaya çıkan silahları 'boş boru' belgeleri de 'kâğıt parçası' olarak nitelendirerek kendilerini yıpratıyorlar. Planları yapan biz değiliz, silahı elinde bulunduran da biz değiliz." değerlendirmesini yaptı.


Susurluk'a karşı büyük bir reaksiyonun ortaya çıktığına vurgu yapan Mansur, Ergenekon söz konusu olunca CHP ile MHP'nin takındığı tavrın tamamen değiştiğine dikkat çekti. Mansur, "Süreçle birlikte CHP Ergenekon'un avukatlığını yapacak bir raddeye geldi. Suçlar kanıtlanınca Deniz Baykal ne yapacak? 'Sayın Öcalan' denince suç oluyor, 'Ergenekon avukatıyım' demek nasıl bir şeydir?" sorusunu yöneltti.


Sinema sanatçısı, Oramiral Özden Örnek'in Darbe Günlüklerini, Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını reddetmesini de yadırgadığını vurguladı. Yargının da iddialar karşısında gerekenleri yapmadığını savundu.


Mansur, DTP'nin kapatılma süreci ve sonrasına dönük de açıklamalar yaptı. DTP'nin kapatılmasını beklediğini ancak kapatılmayacağı yönünde bir ümidinin de olduğunu belirten Lale Mansur, Anayasa Mahkemesi'nin kararını tepkiyle karşıladığını aktardı. "Tek legal muhataptı. Tokat'ta 7 erin katliamına karşı çıktılar. Barıştan yana olanları lağvetmek kimin yararına? Bizim hiç değil, hiç kimsenin değil." dedi.


DTP'nin kapatılmasının ardından getirilen siyasi yasaklardan da yakınan Lale Mansur, "Her iki taraftan birbirini anlayanlar hayati tehlike içerisinde. Şahinlere bir şey olmaz. Çünkü onlar savaş isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor." değerlendirmesini yaptı./yeni şafak