Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye milli takımlarının mücadelesi için Erivan'a gitmesiyle başlayan iki ülke arasındaki yakınlaşma ve diyaloglara TRT de katkıda bulanacak.

TRT'nin yeni dizisi "Ayrılık"ın bir bölümü, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da çekilecek. TRT bu diziyle Azeri-Ermeni düşmanlığını ortadan kaldırmayı hedeflediğini açıkladı. Ayrılık, aşk, avantür entrika ve doğal gaz boru hattı gibi konuları da anlatacak. Dizi Ermenistan'ın yanı sıra Azerbaycan ve Çeçenistan gibi yedi ayrı ülkeyi de temsilen yedi
başrol oyuncusunu bünyesinde barındıracak.

VALİ İLE AZRA BAŞROLDE

"Ayrılık" dizisinin kadrosu da çok zengin. Dizide Kaan Urgancıoğlu, "Vali" filmindeki performansıyla tanınan Erdal Beşikçioğlu, Azra Akın ve Mehmet Alinur gibi oyuncular rol alacak. Dizi için saçlarını kestirip, sakal uzatan Erdal Beşikçioğlu, farklı bir performans sergileyecek. Dizinin süprizlerinden birisi de ünlü sanatçı Ahmet Özhan. Özhan filmde, bölgede eğitim faaliyetlerine ağırlık veren ve sözü geçen bilge bir karakter olan "Hacı"yı canlandıracak.

"Ayrılık" adlı dizide, adları aşk dedikodularına karışan Azra Akın ile Kaan Urgancıoğlu (üstte) ve şu sıralar vizyonda olan "Vali" filminin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu (solda) rol alıyor.

Hürriyet