Kuşadası Triatlon Şampiyonası'nda büyük erkeklerde Olimpik Akademi takımından Duygun Yurteri, büyük bayanlarda ise İzmir Yüzme Triatlon İhtisas Takımı'ndan Çigdem Güleç birinci olmuştu. Takım sıralamasında ise Büyük erkeklerde İstanbul Denizgücü, büyük bayanlarda ise İzmir Yüzme İhtisas Kulübü Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmıştı.
Kuşadası ayağıyla tamamlanan Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın ödül töreni Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda gerçekleştirildi. Zorlu geçen sezonun ardından Türkiye Şampiyonluğuna ulaşan veya ilk üçe giren sporcu ve takımlara madalya ve kupaları Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Şahin ve Kuşadası Rotary Kulübü Başkanı Murat Yusuf Genç tarafından verildi.

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, büyük ilgi gören şampiyona nedeniyle federasyon ve Rotary Külüp yöneticilerine teşekkür ederek, hedeflerinin Kuşadası'nda uluslararası çapta bir organizasyon gerçekleştirmek olduğunu söyledi.