Güney Afrika'nın doğusunda bir trenin içinde çiftçilerin bulunduğu kamyona çarpması sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Tarlada çalışmaya giden işçilerin bulunduğu bir kamyona Mozambik'e kömür taşıyan bir trenin çarparak kamyonu ikiye ayırması sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti. Polis sözcüsü Joseph Mabusa, kamyon şoförünün trenin geçiş zamanını hesaplayamaması sonucu kazanın meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Kazanın tam olarak nasıl olduğunu söylemenin henüz erken olduğunu ifade eden Mabusa, "Bu gerçekten korkunç bir olay. Bazı cesetlerin kafaları, bazılarının uzuvları yok. Ekipler olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor" diye konuştu.

Çarpışma sonucu kamyonun 200 metre sürüklendiğini ve kamyondaki kişilerin paramparça olduğunu söyleyen Mabusa, bu yüzden ölü sayısının tam olarak belli olmadığını kaydetti. Kamyon şoförünün hastaneye kaldırıldığını da ifade eden Mabusa, şoförün sağlık durumunun belli olmadığını belirtti.

Güney Afrika'nın en büyük kenti Johannesburg'a 400 km mesafedeki Hectorspruit yakınlarında meydana gelen kazada en az 24 kişi yaralanırken, sağlık birimleri yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu belirtti. Devlet tren işletmeleri Transnet'ten yapılan açıklamada ise, trenin Mozambik'in başkenti Maputo'ya kömür taşıdığı, çarpma sonrası trenin raydan çıkmadığı bildirildi. - JOHANNESBURG