Kısa süre önce Denizli yönüne de başlayan seferler sayesinde vatandaşlar daha güvenli, hem daha hızlı ve daha ekonomik olan trenlere akın etti. Aydın Tren istasyonunda sefer saatlerinde ‘iğne atsan yere düşmez’ görüntüler yaşanmaya başladı. 
1866 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin ilk demir yolu hattı olan Aydın-İzmir demir yolu yenilendikten sonra taşıdığı yolcu sayısı bakımından rekor kırdığını belirten yetkililer, daha önce 3 saat süren İzmir yolunun artık 100 dakika gibi bir süreye düştüğünü yolcu sayısının ise 3 kat arttığını belirttiler. 
AYDIN-İZMİR DEMİRYOLU’NUN TARİHÇESİ 
Anadolu topraklarındaki demiryolu tarihi 23 Eylül 1856 yılında ilk demiryolu hattı olan 130 km'lik İzmir- Aydın hattının imtiyaz verilmiş bir İngiliz girişimci Wilkin ve dört arkadaşının firmasının ilk kazmayı vurmasıyla başlar. İmtiyaz İzmir Valisi Mustafa Paşa zamanında, 1857 yılında "İzmir'den Aydın'a Osmanlı Demiryolu" kumpanyasına devredilmiştir. 130 km uzunluğundaki bu hattın seçilmesinin nedeni bu tarihte Aydın ve İzmir yöresinin diğer yörelere göre daha kalabalık olması ve bundan ötürü de ticari potansiyelinin daha yüksek olmasıdır. Aynı zamanda bu yöre İngiliz pazarı olmaya uygun etnik unsurların yaşadığı bir bölgedir ve İngiliz sanayisinin gereksinim duyduğu hammaddeler açısından da stratejik bir öneme sahiptir. Böylece Anadolu topraklarındaki ilk demiryolu hattı olan 130 km'lik bu hat tam 10 yıl süren bir çalışmayla 1866 yılında Abdülaziz zamanında tamamlandı. Osmanlı'da demiryolu imtiyazı verilen İngiliz, Fransız ve Almanların ayrı ayrı etki alanları olmuştur.