Ailesi travestinin cenazesini kabul etmezken, eylem yapan arkadaşları İzmir Adli Tıp Kurumu’nda bulunan cenazeyi Kuşadası’na getirerek, toprağa verme kararı aldı.
Bilindiği gibi, Aydın’ın İncirliova ilçesi nüfusuna kayıtlı asıl ismi Kadir Kızılkaya olan N.R. takma isimli bir travesti Kadınlar Denizi Andaç sitesinde kiraladığı tripleks villada dün öğleden sonra bir arkadaşı tarafından ölü olarak bulunmuştu. Arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kadir Kızılkaya isimli travestiyi yatak odasının girişinde yarı çıplak halde bulurken, Yapılan araştırmada bıçaklanarak öldüğü tespit edilen travestinin cesedi Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.
-AİLESİ CENAZEYİ KABUL ETMEDİ

Bıçaklanarak öldürülen ve cenazesi otopsi için daha sonra İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Kadir Kızılkaya isimli travesti’nin cenazesi Aydın İncirlioava’da yaşayan ailesi tarafından kabul edilmedi. Ortada kalan cenazenin İzmir’de kimsesizler mezarlığına gömülmemesi için Kuşadası’nda travesti arkadaşları ise eylem başlattı. Bir yandan katil ya da katillerin bulunmasını isteyen arkadaşları, Kadir Kızılkaya’nın resmi bulunan tişörtler giyerek, cenazenin İzmir’den getirtilerek, Kuşadası’na defnedilmesi talebinde bulundular. Travesti arkadaşlarının talebi üzerine, ailesinin kabul etmediği cenaze belediyeye ait araçla İzmir’den getirtilerek Kuşadası’nda toprağa verileceği öğrenildi. Kadir Kızılkaya’nın fotoğrafı bulunan tişörtlerle eylem yapan arkadaşları, “Arkadaşımız menfur bir cinayete kurban gitti. Bunun yanında ailesi kabul etmediği için cenazesi ortada kaldı. Eğer yardım etmezsek, İzmir’de adli tıp kurumundan alınıp, kimsesizler mezarlığına defnedilecek. Bunu önlemek için onu çok sevdiği Kuşadası’nda toprağa vermek istiyoruz” dediler.