Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bugün bir internet sitesinde UEFA Kupasında kazandığı madalyayı satışa çıkaran eski Galatasaraylı futbolcu Alper Tezcan, Radyospor"a konuştu. Alper, “Galatasaray için 10 ayağım olsa onunu da feda ederim. Galatasaray"da futbol oynarken, param verilmediği zaman evladımız deniliyordu, şimdi arayan soran bile yok. Transferlerim bile engellendi” dedi.

Alper Tezcan, “Madalyayı satmamın nedeni sağlık. Bu madalyayı daha sonra kazanabilirim. Ama annemin, babamın sağlık durumları iyi değilse yapacak bir şey kalmıyor” dedi.

“SADECE ARANMAYI BEKLEDİM”

Kendisiyle ilgilenilmemesinden yakınan Alper Tezcan, sözlerine şöyle devam etti: “Ben ne gündemle gelmek ne de futbola geri dönmek için gündeme gelmiyorum. Beni yanlış anlayıp, yanlış yorumlayanlar var. "Paraya ihtiyacı var" diyorlar. Benim paraya ihtiyacım yok, sağlığa ihtiyacım var. 12 Kez ameliyat olmuş bir insan var karşınızda. Benim annem, babam hastalanırken, ya da bayılırken veya ben hastanede yatarken benim yanımda kimse durmuyor. Hiçbir Galatasaraylı benim yanımda olmadı. Ben bu olayla gündeme geldikten sonra Galatasaray kulübünden kimse aramadı. Sadece Özhan Canaydın başkanım aradı.

Ben dokuz yıldır kimseden bir şey istemedim. Sadece aranmayı bekledim. Takımda oynarken, paralarımız verilmezken, sen bizi evladımızsın deniliyordu ama şimdi arayan soran yok.”

“TRANSFERLERİMİ ENGELLEDİLER”

Yaşadığı sorunların çözümü için UEFA Kupasında kazandığı madalyayı satılığa çıkardığını ifade eden Alper Tezcan, bu sezon transferinin bile engellendiğini söyledi. Tezcan, gerekçesiniyse şöyle anlattı: “29 yaşında bir futbolcunun hayatı nasıl karartılır bir iki örnek vereyim. Bu sezon için konuşuyorum bir kulüple tam imza atma aşamasına geliyorum bir yerlerden telefon ediliyor ve transferim engelleniyor. Bunun nedeni, Türkiye"de konuşan ve bazı gerçekleri anlatan futbolculara maalesef yaşama şansı verilmiyor. Türkiye"de her kulüpte ciddi bir sorun var. Eğer oynadığınız kulüpte hakkınızı arıyorsanız kötü oluyorsunuz.”

“ÇATAL BIÇAK TUTMAYI GALATASARAY"DA ÖĞRENDİM”

“Galatasaray için 10 ayağım bile olsa feda ederim” diyen Alper Tezcan, sözlerine şöyle devam etti: “Ben köylü çocuğuyum. Galatasaray bana çok şey öğretti. Çatal, bıçak tutmayı dahi bile Galatasaray öğretti. Ben bu forma için ayağımı kırdım, bazılarıysa ceplerini dolduruyor. Benim Galatasaray ile sorunum, asla olamaz benim insanlarla sorunum var.”

Aydın Cingöz / Radyospor