Yaptıkları her masrafın karşılığını bulduklarını belirten Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, ''Tesislerimizi kimse görmeden eleştiriyor. Mevcut stadımıza 5-6 trilyon para harcadık. Transerlerde tabii ki hata olur ve biz de yaptık mı yaptık. Bundan sonra da hata olur mu olur. Çünkü %100 doğru transfer yapamazsın. Ama Trabzonspor'un kadrosunu masaya yatırırsan lig sonunda şampiyon olması gerekir. Henüz sezonun başındayız, Ligin başlangıcından 4 hafta sonra Ankaraspor'u oynatmıyorlar. 4 maç sonra ne olabileceğini bilemeyiz. Mesela yağmur yağıyor ve stad kapanıyor. Bu köprünün altından çok sular geçer tabiri doğru. Konumumuzda hiçbirşey farketmedi ve etmeyecek de. Yine liderliğe oynayacağız.'' diye konuştu.

Kulüp başkanlığı sürecinde hata olarak genç oyuncuların transferinde fazla para harcadıklarını itiraf eden Sadri Şener, ''İleriye dönük yatırım yapmak istiyorsunuz fakat bu her zaman tutmayabiliyor. Biz göreve geldiğimizden bugüne ilk hedefimiz Trabzonspor'un eski imajına sahip olmasını sağlamaktır. Genç futbolcuları alt yapıdan uzun vadede yetiştirmek gerekiyor. Alt yapıdaki hoca A takıma çıkardığımız bir oyuncuyu 5 maç 90 dakika oynatacaksın diyor ve bende teknik konular olduğundan dolayı yorum yapamıyorum. Ben yarışıyorsam mecbur transfer yapmak zorundayım. 5 sene bu işe ara veriyorum desem hemen seni tefe koyarlar. Masaüstünde teorik olarak ara verelim diyorsun ama iş gerçekte öyle olmuyor. 5 sene de gençleri altyapıdan çıkartıp yetiştirmek için yeterli süre değil. Onun için transfer yapmaya mecburuz.'' dedi.

Yönetim içindeki çalışmaların kulüp içerisinde dışarıdan gözüktüğü gibi olmadığını söyleyen Şener, ''15 kişilik yönetim oluşturuyorsun fakat iş 3-4 kişinin üstüne yıkılıyor. Bir türlü bu işi 7-8 kişiye yayamıyorsun. Birçok genç arkadaşı yönetime alıyoruz ki bizden sonra tecrübe kazansınlar. Bu yük de onlardan bazılarına ağır geliyor. Hatta içlerinde biri buranın farklı olduğunu ve dışarıdan gözüktüğü gibi olmadığını söyledi. Arada bir yetişir diye umut ediyorum ve umutlarım da devam ediyor.'' şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un borcunun 80 trilyon olduğunu dile getiren kulüp başkanı Sadri Şener, ''40 trilyon banka borcum var ama o rakamın üstünde de kulübün geliri var. Sonra diyorlar ki kulüp battı. Burada futbolcuların normal ödemeleri var. Ben de olsam sen de olsan bu ödemeler yapılacak. 2 sene hiç transfer yapmazsak borcu %80 indiririz. Bu takım şu anda bizim ve bunları hesaba katmıyoruz. Real Madrid ve Manchester United'in bile borçları var büyük takım olmalarına rağmen.'' ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarına değinen Sadri Şener, şu anda bu işler için çok erken olduğunu devre arasında bunların konuşulması gerektiğini ve ilk yarıyı lider bitirebileceklerini söyledi.