Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Wolfsburg karşısında alınan mağlubiyetin ardından eleştirilerin odak noktasın haline gelen futbolcularına sahip çıktı. Geçen sezonu iki kupayla kapattıklarını söyleyen Denizli, “İki kupayı alan bir takım bu kadar çabuk infaz edilmemeli. Şampiyonlar Ligi'deki sonuca futbolcularımdan çok kimse üzülmemiştir. Onların maddi ve manevi kayıpları herkesten çok daha fazla. Kötü günler geçirdiğimiz doğru. Bu sezon yaşadığımız sakatlıklar hiç bir takımın başına gelmedi. Hiç bir maça aynı 11 ile sahaya çıkamadık. Son Wolfsburg maçına bazı futbolcularım sakat sakat sahaya çıktılar. Yine de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Eğer burada suçlu varsa tek sorumlu benim” dedi.

Ocak ayında kontenjan nedeniyle bir yabancı oyuncuyu göndereceklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Bunun kim olacağına yönetim ile beraber karar vereceğiz. Bu ayrılmanın maddi tarafı da olacak. Sonuçta göndereceğiniz futbolcuya para vermek zorundasınız. Şuan takımımın huzura ihtiyacı var, transfere değil. Bu takıma hangi futbolcuyu alırsanız alın, takımın havasını değiştiremezseniz, sonuç alamazsınız. Kadrom lig ve kupa için yeterli. Trabzonspor maçından sonra lige verilecek arayı çok iyi değerlendirip, ligde yeni bir sayfa açmak istiyoruz” diye konuştu.

Rüştü-Nihat-Tello Trabzon'da yok

Beşiktaş'ta, Trabzonspor derbisi öncesi sakat futbolcuların çokluğu can sıkıyor. Wolfsburg maçında sakatlıkları nedeniyle oynamayan Rüştü ve Nihat ile ikinci yarıda görev alan Tello'nun bu önemli maçta forma giymeyecekleri bildirildi. Bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için Wolfsburg maçında oynamayan Ernst'in durumu bugün netlik kazanacak. Teknik direktör Mustafa Denizli, formsuz Serdar Özkan'ı da kadroya dahil etmedi./yeni şafak