ARDAHAN"ın Çıldır İlçesi'ndeki Aktaş Gölü üzerindeki Öncül Adası'na ot biçmek için götürdükleri traktörü sal ile getirmek isteyen çiftçiler fırtınaya yakalandı. Gölde sürüklenen ve jandarmanın yardımıyla kıyıya çıkarılan çiftçiler ölümden döndü.
Muharrem Akdeniz ile 5 arkadaşı, Gürcistan sınırına iki kilometre uzaklıktaki Öncül Köyü adası üzerindeki otları biçip satmak için muhtarlıktan 5 bin YTL"ye kiraladı. Muharrem Akdeniz ve arkadaşları, 2 ay önce traktör, biçme ve pres makinelerini otları biçmek için adaya taşıdı. Önceki gün de götürdükleri traktörü getirmek için sala yükleyip yola çıkan Akdeniz ve 5 arkadaşı dönüş yolunda fırtınaya yakalandı. Traktör yüklü sal üzerinde sürüklenmeye başlayan çiftçiler, cep telefonuyla jandarmayı arayarak yardım istedi. Ellerinde küreklerle salı kıyıya yanaştırmaya çalışan köylülerin yardımına, 7"nci Hudut Tabur Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yetişti. Saldakiler kendilerine uzatılan halatla üç saatlik çalışma sonrasında kıyıya ulaştı.
Sal üstünde ölüm korkusu yaşadıklarını belirten Muharrem Akdeniz, jandarmanın zamanında müdahalesiyle kurtulduklarını söyledi. Muharrem Akdeniz, “Her yıl 10 hektar büyüklüğündeki adayı kiralayıp biçtiğimiz otunu satıyoruz. İki ay önce traktör, biçer ve pres makinasını sal ile adaya taşımıştık. Ancak dönüş yolunda çıkan fırtına bizi perişan etti. Şiddetli rüzgarda Gürcistan"a doğru sürüklenmeye başladık. Batmaktan çok korktuk. Salı dengede tutabilmek için büyük çaba harcadık. Allah bizi korudu” dedi.
DHA