Gönülçelen dizisinin Hasret'i Tuba Büyüküstün ile görüntü yönetmeni sevgilisi Sami Saydan yollarını ayırdı. 2 yıldır gözlerden uzak, ciddi bir ilişki yaşayan çift ayrılık kararıyla şaşırttı.

Ayrılığın ardından Vatan'a konuşan Sami Saydan “2 yıl masal gibi bir aşk yaşadık. İki kez evlenme teklif ettim ama olmadı. Trajik bir son yaşadık” dedi.

Herkes evleneceğinizi bekliyordu.

İnanın neden sorusunu ben de sürekli olarak kendime soruyorum. İlişkimizin son zamanlarında sıkıntılar yaşadık ama bu bitmesi için bir sebep miydi; bana göre değil. Ölümlü dünyada yaşamıyor muyuz? İnsan bu hayatta mutlu olmak için yaşamıyor mu? Sevdiği insanla beraber olmak için yaşamaz mı insan. Peki o zaman neden bitti?

Büyüyü ne bozmuş olabilir?

Beklentilerimize cevap veremedik. O evlenmeyi isterken ben istemedim, ben isterken de o istemedi. En son 3-4 ay önce ona evlenme teklifi ettim. Düşünün 2 senede 2 kez evlenme teklifi ettim, olmadı. 3"üncünün bir anlamı olabilir miydi? Aslına bakarsanız büyüyü bu bozdu.

Ayrılık kararını nasıl aldınız?

Bir cafe"de buluşup, karşılıklı konuştuk ve "Artık bu ilişkiyi daha fazla yürütmenin bir anlamı yok” dedik. Bu ilişki nereye gidiyor, niye birbirimizden uzaklaşıyoruz, biz ne olacağız? Bu ilişkinin 3"üncü yılında da flört mü edeceğiz, evlenmiyor muyuz? dedik ve arkasından da bu ayrılık geldi. Hepsi benim bu sorgulamalarımın birikimi aslında. Bu yola aşkla çıktık, aşkla da bitirdik.

Tuba son anda mı evlenmekten vazgeçti?

Bu aşk başından sonuna her iki taraf için de çok masum yaşandı, ikimizde evlenmeyi en başlarda çok istiyorduk. Zaten o dönem Asi"nin çekimleri nedeniyle Hatay"daydık. Hatay"dan döndükten sonra çok büyük bir sürprizle ona evlenme teklif ettim ama kabul etmedi. İnsanların önünde yollar vardır. Birini seçmek zorundasınızdır. Bu yol aşktır, iştir, kariyerdir ve buna siz karar verirsiniz. Ama bizimkinde seçilecek tek bir yol vardı o da aşktı. Biz ortak bir noktada buluşamadık. Şu anda da çok duygusalım. Ayrılık insanın gerçekten canını çok acıtıyor. Bizimki öyle böyle bir aşk değil masal gibiydi. Aşkımızla herkesi yanıltacaktık ama kendimiz yanıldık.

Aşkınız bu ilişkiyi kurtaramadı yani...

İlişkilerde bir müddet sonra beklentiler başlıyor. Kimine göre bu beklenti için erken, kimine göre tam zamanı oluyor. Sonuç olarak bir insan severse sever hesap kitap yapmaz. Bu ilişkinin bitmesi benim için çok trajik oldu.

İlişkiye dair keşkeleriniz var mı?

Tuba için her şeyden vazgeçmiştim. Onu her şeyden çok sevdim. Şimdi düşünüyorum da bir insanın bir kızı bu kadar çok sevmeye hakkı yokmuş. Çok sevdiğimi çok baskın bir şekilde gösterdim. Aşkın ömrü 2 yıldır diye bir şey var ya bu mudur yani. Şunu da itiraf etmeliyim 35 yaşındayım ve ilk defa aşık oldum. Bütün kalbimle kendimle gurur duyuyorum böyle bir aşkı yaşadığım ve yaşattığım için.

Bundan sonra dost mu kalacaksınız?

İnsan aşk yaşadığı bir kadınla dost ilişkisini sürdüremez, dostluk çok başka bir şey. İnsanın hayatında bir sürü dostu olur ama bir tane aşkı olur. Bu yüzden de aşık olduğun insandan dost olmaz.