Milas'datemizlik amacı ile yakılan ateş çevredekileri telaşlandırdı. Çevre temizliği için kontrollü yakıldığı anlaşılan ateş daha sonra söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Boğaziçi köyünde, köyün elektrik hattını besleyen trafoda arızalara önlem amaçlı bakım yapmaya gelen ekip, trafo kabini kapısının önündeki dikenler ve uzun otlar nedeni ile içeriye girmekte güçlük çekince kontrollü yangın çıkarıldı. Çevresinden dumanlar yükselen, karayoluna yakın bölgeye bakıldığında trafoda kaynaklı yangın çıktığı sanılırken, kısa bir süre sonra kontrollü olarak otların yakıldığı bilgisi alındı. Ekip görevlilerinden bazıları yangının çevreye sıçramaması için önlem aldı.
Tedaş'a bağlı bakım grubunda çalıştıklarını söyleyen ekip şefi Hasan Karaer bakım için geldikleri kabin önündeki otların kabine girişi güçleştirdiğini ve yaşanabilecek herhangi bir patlama anında, veya başka bir nedenle sıçrayacak ateşin otları tutuşturarak büyük yangına neden olabileceği düşüncesi ile kontrollü yangın çıkardıklarını söyledi. 4 hücreli kabinde trafoda ile ilgili bakım tamamlandıktan sonra devreye alınacağı belirtildi.