Nazilli"de halk pazarının kurulduğu katlı otopark yanında bulunan TEDAŞ"a trafo binasında meydana gelen yangın herkesi korkuttu. Şehri saatlerce elektriksiz bırakan yangının, trafoya giren bir kuşun neden olduğu kısa devre sonucu çıktığı bildirildi.
TEDAŞ Aydın Elektrik Dağıtım Müdürlüğü Şehit Jandarma Er Adnan Karakaya Dağıtım Merkezinde kısa devreden çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle pazarcı esnafı ve alışveriş yapanlar büyük tehlike atlattı. Olay yerine gelen Nazilli itfaiyesine bağlı ekipler ve TEDAŞ ekiplerinin müdahalesi ile yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre saat 14.00 sıralarında ilçe merkezinde bulunan Belediye Katlı Otoparkı yanındaki TEDAŞ Dağıtım Merkezinden dumanlar yükselmeye başladı. Bir kuşun kısa devre oluşturması nedeniyle çıktığı belirtilen yangına itfaiye ekipleri elektriklerin kesilmemesi nedeniyle bir süre müdahale edemedi. Elektriklerin kesilmesinin ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri ile birlikte bazı kişiler dumandan etkilenirken, 112 Acil Servis ekipleri de olay yerinde tedbir aldılar.
Trafonun etrafında tezgah açan pazarcı esnafı ise zor anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri, pazarcı esnafının kurduğu çadırlar nedeniyle yangın mahalline ulaşmakta sıkını yaşarken, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın gözetiminde sürdürülen çalışmalar sonucu yangın söndürüldü. Başkan Kaplan, fedakarça çalışan itfaiye erlerine teşekkür etti.
Olayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Aytekin Kaplan dün de aynı yerde kısa devreden kaynaklanan küçük bir yangının meydana geldiğini, trafoya yuva yapan kuşların kısa devreye neden olması sonucu yangının çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.
Belediye olarak kısa sürede yangına müdahaleye hazır olduklarını ancak elektriğin kesilmemesi nedeniyle bir süre beklediklerini kaydeden Kaplan “Yangının kısa sürede kontrol altına alınması ve binanın içerisinde bulunan ana trafoya ulaşamaması büyük bir faciayı önledi. Bu olayın ardından zaten gündeme aldığımız mahalle aralarında bulunan açık pazaryerlerinin, kapalı alanlarda taşınmasını süratle gerçekleştireceğiz” dedi.
Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.