İstanbul'da sahipleri tarafından modifiye edilmiş çok sayıda otomobille halka açık sokak ve caddelerde yarışlar yapıldığı, drift gösterileri gerçekleştirildiği yönünde ihbarlar alan trafik denetleme şube müdürlüğü ekipleri önceki gece saat 23.00 sıralarında İstanbul'un iki yakasında eşzamanlı operasyon yapmak üzere düğmeye bastı. Özel olarak modifiye edilmiş araçlar ile drift gösterileri ve yarışların düzenlendiği güzergâhları tespit eden sivil ekipler, gece boyunca pusu attıkları noktalarda 100'ün üzerinde araca, çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 80 ile 356 lira arasında değişen tutarlarda cezai işlem uyguladı. 

SABAHA DEK SÜRDÜ 
Sivil polisler özellikle Suadiye S Virajı, Bağdat Caddesi ve Kadıköy başta olmak üzere dört farklı noktada sabah saatlerine kadar vatandaşlara rahatsızlık veren ve güvenliği tehlikeye düşüren araç sürücülerine yönelik uygulamalarına devam etti. Cadde ve sokaklarda yarıştırılan özel modifiyeli araçlara yönelik uygulama yapan trafik denetleme şube müdürlüğü polisleri, 18 aracı trafikten men etti. Sivil ekipler tarafından bağlanan otomobiller İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. İstanbul sokaklarının yarış pistlerine çevrilmesine ve insanların can ile mal güvenliklerinin tehlikeye atılmasına izin verilmeyeceği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ihbarlar doğrultusunda operasyonlara devam edileceği vurgulandı. Vatandaşların abartılı egzoz ve motor sesi konusunda yoğun olarak şikayette bulunduğu ifade edildi. 

ARACI EN FAZLA DÖNDÜREN KAZANIYOR
Motor sporları arasında yer alan drift, halka açık alanlarda yarış düzenleyen grupların farklı biçimlerde uyguladıkları bir teknik. Sürücü, patinaj çekerek aracı olduğu yerde üst üste döndürüyor. Otomobilini bulunduğu noktada en fazla döndüren sürücü yarışı kazanıyor ve şampiyon ilan ediliyor. İzleyiciler arasında da kimin kazanacağı konusunda bahisler döndüğü belirtiliyor.