Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her sene düzenlenen ‘Kısa Film, Kısa Film Senaryosu ve Afiş Tasarım’ yarışması bu yıl, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları’nın sponsorluğunda hayata geçirildi. Yarışmaya 163 kısa film, 403 kısa film senaryosu ve 570 afiş tasarımı başvuruda bulundu.
Jüri değerlendirmeleri sonrasında kısa film dalında yarışmaya Antalya’dan katılan Cemal Bağdu’nun yönettiği “Aklını Kullan” 15 bin TL’lik ödün sahibi olurken, 10 bin TL’lik ikincilik ödülü “Sen Hangisisin” filmiyle İzmir’den katılan Zeliha Yılmaz’a gitti. 5 bin TL değerindeki üçüncülük ödülünü ise “Makaslama” adlı film ile Selin SÜAR’a verildi; yine aynı dalda Jüri özel ödülünü ise Adana’dan Banu Sıvacı’nın “Savaş Alanı” film kazanırken Teşvik Ödülü’nü ise Halit Cihan Şengezer, Melih Bilici ve Aykut Ağraş birlikte yönettiği “Kemerinizi Takınız” adlı filmler layık görüldü.
Senaryo dalında ödüller ise sırayla Bolu’dan katılan Mürüvet Özcan’ın “Büyüklük” eserine, Saadettin Koyuncal’ın “Onlar da Farkında” adlı filmine ve Önder Kenez’in Çarpışma adlı çalışmasına gitti. Afiş dalındaysa birinciliği Mustafa Horuş alırken, ikinciliğe İbrahim Dinçer’in “Park yeri” ve üçüncülüğe ise iki ortak yönetmenin imzasını taşıyan “Trafik SES” eseri layık görüldü.
Kazanan katılımcılar ödüllerini 16 Mayıs'ta Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde yapılan “Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi”nin açılışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şen’den aldılar.