Erkekleri sembolize eden figürlerin yanı sıra kadınların da trafik ışıklarında yer bulması isteniyor. Trafik ışıklarında sadece erkek figürlerinin olmaması gerektiğini söyleyen Sosyal Demokrat Parti Berlin Mitte ilçe meclis temsilcisi Martina Matischok- Yeşilçimen, “Çünkü kentin genel imajı için gerekli. Kadınlar bu kent imajına dâhil ve o zaman bir kadın da ışıklarda görülebilmeli” dedi.

‘ETİNE DOLGUN’

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden Heinz Kiske ise farklı görüşte. Heinz, Sosyal Demokratlar’ın bu öneriyi Berlin İlçe Temsilcileri Meclisi’ne sunmasını farklı yorumluyor: “Bunlar, vitrinlere oynamak için. Sadece ilçe temsilciler meclisi gündemini doldurmak için yapıldığı hissine kapılıyorum ve sonunda ortaya böyle saçmalıklar çıkıyor.” Bazılarına göre ise en iyisi, etine biraz daha dolgun olması. 1961’de Doğu Almanya’daki ilk trafik ışığında da aynı şey düşünüldü. Bugüne kadar hala o var. Ve ticaret hayatında da, politikadan daha fazla yol alındı. Trafik ışığı adamı dükkânında, ona dair her şeyi bulmak mümkün, hatta tartışmalı kadın figürü için de.

CİNSİYETSİZ KORKUSU

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan uzman Markus Heckhausen, “Tabiihem kadın hem erkek olması harika olurdu. Ama bunu yasa ya da kota aracılığıyla yapmazdım. Ve her şeyden önce güzel bir sembol olmasına dikkat ederdim ki sonunda cinsiyetsiz bir şeye dönüşmesin” görüşünü savunuyor.

YA BİR SONRASI

CDU’lu Kiske şimdiden bir sonraki tartışmadan korkuyor: “Ne erkek ne kadın olanlar için bir trafik ışığı… Şimdi kadınlar için trafik ışığı yapılırsa, o zaman kadın mı erkek mi olduklarını bilmeyen transseksüel insanlar için de aynı haklar söz konusu.”