Edinilen bilgiye göre önceki gün gece 23:00 sıralarında Köşk’ten Güzelköy’e gitmek isteyen Şener Yılmaz ve B.E. bir benzin istasyonundan yakıt aldıktan sonra yola çıktılar. İki kafadar yola çıktıktan bir süre sonra plakasız motosikletlerle yarış yapmaya başladılar. Motosikletleri ile yolda yarış yaparken Şener Yılmaz kullandığı motosikletle bir şeye çarparak devrildi. Bunun üzerine motosikletini durduran B. E. hemen devrilen motosikletin yanına giderek arkadaşını kontrol etti. Ardından çarptıkları şeyin insan olduğunu fark eden ve olayın heyecanıyla olay yerine ambulans çağırmak için telefonuna sarılan B.E., telefonda karşısına çıkan 112 Acil Servis görevlisine derdini anlatamayınca yoldan geçerken kazayı görüp duran bir araç sürücüsünün yardımı ile olay yerine ambulans çağrdı.
Köşk’te bulunan 112 Acil Servis İstasyonundan gelen ambulanstaki sağlık çalışanlarının kontrol ettiği kazazedelerden motosiklet sürücüsü Şener Yılmaz ağır yaralı olarak Aydın Devlet Hastanesine kaldırılırken, Şener Yılmaz hastanede, çarptığı asker Ferhat Asa olay yerinde hayatını kaybetti. 


“OTOSTOPLA BAŞLAYAN MEMLEKET YOLCULUĞU ÖLÜMLE BİTTİ”
Ambulans ile birlikte olay yerine gelen Jandarma ekipleri hastaneye kaldırılan yaralının kimliğini tespit ederken kazada yaşamını yitiren Ferhat Asa'nın ise Denizli’de vatani görevini yapmakta olan Bursa’nın Orhangazi ilçesi Sırıl köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Araştırmayı derinleştiren jandarma Ferhat Asa’nın Denizli’de vatani görevini yapmakta olduğunu ve geçirdiği psikolojik rahatsızlığı nedeniyle hava değişimi aldığı bilgisine ulaştı. Ailesine kavuşmak için yola çıkan Ferhat Asa’nın memleketine gidecek para bulamadığı için Denizli’den Köşk’e kadar otostop çekerek bir kamyonla geldiği öğrenildi. Kamyondan indikten sonra bir müddet yürüyen Ferhat Asa’yı otostop çekerek yol kenarında ilerlerken arkadan gelen bir motosiklet çarptı

.
‘CENAZEYİ ALMAYA GELECEK PARAMIZ YOK’
Kaza sonrası Aydın Devlet Hastanesine kaldırılan Ferhat Asa’nın cenazesini memlekete göndermek için ailesine ulaşmaya çalışan Jandarma’yı en büyük şoku telefonda geçen konuşmalar yaşattı. Telefonda oğullarının kazada yaşamını yitirdiği bildirilen Asa ailesi jandarma’ya cenazeyi almak için Aydın’a gelecek paralarının olmadığını ve askeriyenin cenazeyi devletin imkanları ile göndermesini istedikleri yada oğullarının cenazesinin Köşk’e defnedilmesini istediklerini öğrenildi. 
Bunun üzerine harekete geçen Jandarma Ferhat Asa’nın cenazesini alarak Bursa'nın Orhaneli ilçesi Sırıl köyüne götürdü. Baba Hüseyin Asa'nın 4 çocuğundan biri olan Ferhat Asa'nın cenazesi, köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


‘PARAMIZ OLMADIĞI İÇİN ORADA DEFNEDİLMESİNİ İSTEDİM’
Baba Hüseyin Asa'nın ise yaklaşık 10 sene önce eşinden ayrıldığı ve 4 çocuğuna bakmak için gündelik işlerde çalıştığı öğrenildi. Ailenin evlerinin de bir süre önce yıkıldığı bildirildi. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan baba Hüseyin Asa, "Dönüş için parası yoktu. Yolda bir aracın almasına beklerken motor altında kalmış. Jandarma cenazesini köyümüze yollamasaydı orada defnetmelerini istemiştim. Oğlum vatani görevine giderken de parası olmadığı için otostop çekerek birliğine gitmişti” demesi herkesi duygulandırdı.

20110707ay442066_02.jpg

20110707ay442066_05.jpg