Sabah saatlerinde başlayan etkinlikle kapsamında, Aydın Trafik Komisyonu üyeleri Vali Mustafa Malay'ı ziyaret etti. Aydın Valiliği Encümen Salonunda gerçekleşen ziyarete İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Arslanali, Jandarma Binbaşı Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yavuz Tural Aydın, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.
Konuşmasında trafiğin tüm vatandaşları ilgilendiren ortak bir konu olduğuna değinen Vali Mustafa Malay, vatandaşların her an trafikte olduğunu hatırlattı. Araç sayısının her geçen gün artması nedeniyle trafiğin önemin biraz daha artığına işaret eden Malay, trafik kazalarının hiç olmadığı günün olmadığını ifade etti. Türkiye'de her gün yaklaşık 14 kişinin kazalarda hayatını kaybettiği belirten Malay, "Özellikle bayram ve tatillerde bu sayı artıyor. Trafik sorunlarının çözümü eğitimden geçiyor. Çocuklarımızı daha küçük yaşlardan itibaren anne-babalar olarak evde, öğretmenler olarak da okullarda eğiterek trafik sorunlarını en aza indirebiliriz. Bu sorunları hiçbir zaman sıfıra indirmemiz mümkün değil. Trafiğin çok boyutlu bir olgudur. Vatandaşlarımızın ve şoförlerimizin trafik kurallarına çok büyük hassasiyet göstermeli. İhlal edilen her kural, canımıza ve malımıza zarar verebilir. Yürüdüğümüz her yerde trafik kuralları geçerlidir. O sebeple vatandaşlarımız, kendini her zaman bir trafik denetleyicisi olarak görsün ve kurallara tam olarak riayet etsin" dedi.
Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün lise ve ilköğretim öğrencileri arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler, Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Ayrıca ziyaret sırasında Aydın Trafik Komisyonu tarafından yılın şoförü seçilen 29 yıllık ticari araç sürücüsü Fethi Küçükselek'e de Vali Malay tarafından ödülü verildi. Aldığı bu ödülün kendisine büyük bir onur verdiğini kaydeden Küçükselek, bu başarısının sırrını başta trafik kurallarına uymak ve daha sonra yayalara saygı göstermek olduğunu dile getirdi.