Bu uygulama ile birlikte özellikle akşam saatlerinde ve Aydın pazarının kurulduğu Salı günleri Aydın"da trafik çilesi çekilmez boyutlara ulaştı.
Aydın"da trafiğin düzenlenmesi, ana caddelerde daha rahat park yeri bulunması ve belediyeye gelir getirmesi amacıyla geçen dönem ana artellerdeki park yerleri ihale yoluyla satılarak özelleştirilmişti. 3 yıl önce günlük 5.5 TL olan tam gün fiyatlar, 3 yıl sonra 3 TL"ye indirilince vatandaşlar araçlarını otopark yerine fiyatları nerdeyse yüzde 60 daha ucuz olan ana artellerdeki bulvarlara park etmeye başladı. Günlük 3 TL uygulaması nedeniyle, şehir merkezindeki trafik sorununu çözmede polis de zorluk yaşamaya başladı. Özellikle Hükümet Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı"nın üst kısımlarında acil durumlarda bile araç park edecek yer bulamayan vatandaşlar, belediyenin bu konuda yeni bir düzenleme yapmasını istediler. İlk şeridi otopark olarak kullanıldığı için, acil durumda kalarak yolun 2. şeridine park eden vatandaşlara da polis araç görüntüleme sistemi ile ceza yazmaya başladı. Durumdan mağdur olduklarını belirten bazı vatandaşlar uzun süre kalacak olan araçların, otoparkalara yönlendirilmesini isteyerek “Bir kişi sabah herhangi bir yerden aracının plakasına 3 TL"lik makbuz alınca dilediği yerde aynı makbuzla akşama kadar aracını park edebiliyor. Bu da özellikle şehir merkezinde acil işi olanlar ve dükkan sahiplerini mağdur etmeye başladı. Yetkililerden isteğimiz bulvarlarda park uygulamasının adı üstünde olduğu gibi sınırlı süreli olarak kullanılması ve kapalı otopark gibi kullanılmasının önlenmesidir” diye konuştular.
Zor durumda kaldıkları için park edecek yer bulamayan ve bu nedenle park kurallarını ihlal ettiği için cezaya maruz kalan sürücülerin de sorun yaşadığını belirten trafik görevlileri, önceki düzenin daha iyi olduğunu mevcut uygulama ile trafik sorununun arttığını kaydettiler. -iha