Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor, sahasında Kardemir Karabükspor’u konuk etti.
 
Süper Lig’de ilk 3 hafta galibiyet alamayan bordo mavililer, Burak Yılmaz’ın kaydettiği gollerle Kardemir Karabükspor’u 3-1 mağlup etti ve bu sezon ligde ilk kez sahadan gülerek ayrıldı.
 
Trabzonspor bu galibiyetle puanını 5’e çıkartırken, evine eli boş dönen Karabükspor ise 4 puanda kaldı.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor oldu. Rakip kalede net pozisyonlar yakalayan bordo mavililer, aradığı golü 26. dakikada Burak Yılmaz ile buldu: 1-0.
 
 
Karabükspor’da Erdem’in savunmada yaptığı hata ile topu kontrol eden Alanzinho, güzel bir pasla Burak’ı ceza sahası içinde topla buluşturdu. Yıldız oyuncunun köşeye yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu ve Trabzonspor 1-0 öne geçti.
 
Bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan Karabükspor, 35. dakikada skora 1-1 eşitlik getirdi. Cernat, uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Tolga’yı mağlup etti: 1-1.
 
İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.
 
İkinci yarıya etkili giren Trabzonspor, oyunu Karabükspor sahasına yıktı. Konuk ekibin kalesine tehlikeli gelen bordo mavililer, 51. dakikada birkez daha öne geçti. Zokora’nın pasıyla topla buluşan Volkan Şen, ceza sahası içine girdi. Volkan’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, topu kalecinin üzerinden ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.
 
Karabükspor’un savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren Trabzonspor, 74. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Adrian’ın pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz, ceza sahasına girer girmez yaptığı düzgün vuruşla takımının ve kendisinin 3. golünü kaydederek skoru 3-1’e getirdi.
 
Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Trabzonspor milli futbolcu Burak Yılmaz’ın hat-trick yaptığı karşılaşmayı 3-1’lik skorla kazandı.