Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, bugün sahalarında ağırlayacakları Diyarbakırspor maçını kazanacaklarına inandığını söyledi. Avni Aker Stadyumu'nda ilk resmi maçına çıkacak olan Broos, “Sivasspor maçındaki eksiklerimiz giderdik. Daha güçlüyüz” dedi. Turkcell Süper Ligi'nin ikinci haftasında yarın akşam ligin yeni takımlarından Diyarbakırspor'u ağırlayacak olan Trabzonspor, taraftarı önünde sürpriz yaşamak istemiyor. Zorlu maç öncesi Yattara ve Zafer Yelen'in sakatlıkları devam ederken, hafta içerisinde gribal enfeksiyona yakalanan Gökhan, Selçuk ve Alanzinho'nun oynayabilecek düzeye geldiği açıklandı.

GABRİÇ İKİNCİ YARIDA

Geçtiğimiz hafta oynanan Sivasspor maçından farklı olarak bu maçta sadece Ceyhun'u 11'de sahaya sürmesi beklenen Broos'un, yeni transfer Gabric'i ise 18 kişilik maç kadrosuna alacağı ve maçın ikinci yarısında sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.. Bu arada Avni Aker Stadı'nda ilk kez resmi bir maçta taraftarın huzuruna çıkacak olan Hugo Broos, zorlu geçecek maçta üç puana kendilerinin ulaşacağına inandıklarını söyledi. Broos, taraftarın kendileri için itici bir güç olduğunu belirterek, “Hafta içerisinde Sivasspor maçında yaptığımız hataları gözden geçirdik ve onlar üzerinde çalıştık. Şimdi biraz daha güçlüyüz” dedi.

Akyazı Projesi için düğmeye basıldı

Trabzon'da Akyazı Projesi kapsamındaki modern stadın inşa edilmesi için fikir birliğine varıldı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile Başbakanlık Baş Danışmanı Mehmet Atalay'ın da katıldığı mini bir zirve Rize'de yapıldı. Zirvede Akyazı'daki dolgu alanı üzerinde öncelikli stadyumun inşa edilmesi için daha önce belirlenen alanların yapımcı firmaya devir edilmesi çalışmalarının hızlandırılması da kararlaştırıldı.

Yattara ve Zafer dışında eksik yok

Bordo-mavililer Diyarbakırspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Sakat Yattara ve Zafer kadroya alınmadı.